Grote groep Brabantse topsporters wordt ereburger

2 maart 2017 om 16:34
nl
Een grote groep Brabantse topsporters wordt binnenkort uitgeroepen tot ereburger van de provincie. Darter Michael van Gerwen, motorcrosser Jeffrey Herlings, zwemster Ranomi Kromowidjojo, rallyrijder Gerard de Rooy, wielrenster Marianne Vos en schaatsster Ireen Wüst ontvangen op 14 maart in Den Bosch de bijbehorende provinciepenning.
Geschreven door

Ook de paralympiërs Kenny van Weeghel (wheelen) en Kelly van Zon (tafeltennis) krijgen de hoogste provincieonderscheiding.
TrotsGerard de Rooy is erg blij met de eer. Hij vindt het 'heel leuk' dat hij tussen zo'n mooi rijtje topsporters staat. Kenny van Weeghel is ook trots op het rijtje met sporters waarin hij komt te staan. "Ik heb het lijstje opgezocht en dat is inderdaad een mooi lijstje om tussen te mogen horen. Ik heb ondertussen best wel wat titeltjes binnen mogen halen in mijn carrière. Maar toch, dit is van de provincie en dat heeft wel iets speciaals."
Brabant is trots op de sportkampioenen. "Ze zijn een inspiratie voor vele anderen", luidde de motivering van het besluit op donderdag. Andere Brabantse ereburgers uit de sport zijn amazone Anky van Grunsven, zwemmer Pieter van den Hoogenband en wielrenster Leontien van Moorsel.
'Wat zal het zijn?'Van Weeghel: "Ik kreeg een telefoontje dat de commissaris van de Koning contact op wilde nemen. Ik dacht: wat zal dat nou weer zijn? Op een gegeven moment belde hij met het nieuws dat ze me ereburger willen maken. Echt een hele eer."
Wat er op 14 maart precies gaat gebeuren is voor de sporters nog niet duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.