Video

Moeder van dj Tiësto trots op erepenning voor haar zoon: 'Hij heeft dit helemaal zelf gedaan'

3 maart 2017 om 08:10 • Aangepast 21 november 2020 om 03:07
nl
De wereldberoemde dj Tiësto kreeg donderdagavond de erepenning van de stad Breda uitgereikt door burgemeester Paul Depla. Tiësto werd in december al uitgeroepen tot ereburger van de stad, maar mocht de penning nu voor het eerst vasthouden. "Het is een hele persoonlijke award. Het is geweldig", zegt hij trots.
Profielfoto van van den Broek Rob
Geschreven door
van den Broek Rob

"Ik ben er echt heel erg trots op", zegt een glunderende Thijs Verwest. "Dit is een hele grote eer om ereburgers te zijn van Breda. Deze stad heeft mij gemaakt. Hier ben ik geboren, getogen, hier ben ik opgegroeid. Hier heb ik mezelf kunnen ontwikkelen als dj."
De tas van de zus van Thijs Na de uitreiking van de penning verdween het ding direct in de tas van de zus van Thijs. "Dat is momenteel de beste plek, ik denk dat hij anders ergens blijft liggen. Ik overhandig hem straks zelf aan hem en dan neemt hij hem weer mee", vertelt zijn zus.
Bij de uitreiking zijn de vrienden en familie van thuis aanwezig. Zo ook zijn trotse moeder. "Ik heb er gewoon geen woorden voor. Hij heeft dit helemaal zelf gedaan. En dat hij nu ereburger mag zijn van Breda, dat vind ik fantastisch."

Wachten op privacy instellingen...

'Echte ambassadeur'Volgens burgemeester Depla is Tiësto een echte ambassadeur voor de stad: "Hij heeft Breda internationaal op de kaart gezet en het ereburgerschap is ook blijk van waardering voor zijn inzet om van de stad 'the capital of deejays' te maken."
Ook voor de burgemeester, normaal de belangrijkste man in de zaal, was de komst van Thijs spannend. "Het mooie is ook dat hij Breda steeds uit blijft dragen, hij is een ware ambasadeur. En vele malen groter, vele malen sterker dan een gewoon burgemeestertje als ik."  
Druk schemaNormaal gesproken reikt de burgemeester de penning direct bij benoeming uit. Maar zoals een beroemde dj het betaamt, was de Bredanaar op dat moment aan draaien in het Amerikaanse Denver.

Wachten op privacy instellingen...

Tiësto vult daarmee de lijst met ereburgers in Breda verder aan. Recentelijk werden ook nog oud-burgemeester Peter van der Velden (in 2014) en wijlen bisschop Tiny Muskens (in 2009) benoemd tot ereburgers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.