PSV'er Héctor Moreno: 'Natuurlijk zijn we nog hongerig' [VIDEO]

2 maart 2017 om 18:22 • Aangepast 21 november 2020 om 03:07
nl
PSV maakt zich op voor de komende wedstrijd. Thuis in eigen stadion is Roda JC zaterdagavond de tegenstander. De knop moet om na de nederlaag tegen Feyenoord, waar PSV de titelkansen verspeelde en op karakter werd verslagen. "Het voetbal en ook het leven gaat verder. Wat we in De Kuip achterwege lieten moeten we de komende wedstrijden wél laten zien", aldus PSV-verdediger Héctor Moreno.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

De opdracht die PSV zichzelf gegeven heeft is om de resterende tien wedstrijden het maximaal aantal punten te pakken. Om Ajax wellicht nog te achterhalen. En heel misschien kan er volgens Moreno dan nóg iets meer in zitten. "Het is nog een lange weg te gaan. Maar elf punten is wel een groot gat met Feyenoord. Natuurlijk gaan we er nog wel voor knokken. Want je weet maar nooit wat er nog gaat gebeuren. Wij moeten al onze wedstrijden winnen en als team opereren." Verzadiging en dus verversenTechnisch-manager Marcel Brands concludeerde eerder deze week dat Feyenoord in de titelstrijd meer inzet en wilskracht kon opbrengen en directeur Toon Gerbrands gaf aan dat PSV de selectie na twee landstitels meer had moeten verversen om verzadiging tegen te gaan. Moreno herkent zich niet zo in deze woorden. "Natuurlijk zijn we nog hongerig. Maar het is moeilijk om kampioen te zijn en te blijven. Dit team is dat twee jaar op rij geweest. Dat is best moeilijk. Niet alleen in Nederland, maar ook in Engeland en overal. Natuurlijk zijn we nog hongerig, alleen gaan de dingen dit seizoen niet zoals we willen."   'Beter dan onze plek op de ranglijst'"Soms heb je dat het andere team net iets meer kan brengen. Maar het is meer dan dat. Feyenoord heeft een topteam. Hoe ze voetballen, maar ook hoe ze geloven in een kampioenschap. Het enige dat wij nu kunnen is doorgaan en blijven knokken in de komende tien wedstrijden. Want ik denk nog steeds dat we beter zijn dan onze positie op de ranglijst." Andere coach, andere spelers?PSV presteert dit seizoen dus teleurstellend en is mikpunt van kritiek. De positie van trainer Phillip Cocu staat onder druk en ook de spelersgroep kan wel wat verversing gebruiken. Zou je denken. 

Wachten op privacy instellingen...

 Moreno: "We hebben een goeie coach en een goed team en ik geloof nog steeds dat we de beste selectie hebben in Nederland. Daarmee zijn we twee jaar kampioen geweest, maar dit jaar valt het tegen. Het enige dat we de komende wedstrijden nu nog kunnen is onze trots tonen door te laten zien wie we zijn en waar we in geloven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.