FC Den Bosch op zoek naar nieuwe trainer, Wiljan Vloet wordt manager voetbalzaken

2 maart 2017 om 20:19
FC Den Bosch gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Wiljan Vloet neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van die functie, hij gaat binnen de club aan de slag als manager voetbalzaken.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Vloet is vanaf komende zomer verantwoordelijk voor alle technische aangelegenheden en werkzaamheden binnen de totale voetbalopleiding van FC Den Bosch. Hij gaat functioneren als coachend leider. Als manager voetbalzaken is Vloet bij het eerste elftal verantwoordelijk voor alle randzaken.
'Bewaker van het DNA'"Als manager voetbalzaken is Wiljan verantwoordelijk voor de coördinerende en leidinggevende taken binnen de opleiding én het bewaken van de spelcultuur, het DNA en de technische rode draad binnen FC Den Bosch", zegt directeur Bert Wernke op de website van FC Den Bosch.
"In deze rol bewaakt hij de werkwijze van het eerste elftal van FC Den Bosch, daar waar het gaat om de clubfilosofie en de doorstroming van talenten uit de eigen jeugdopleiding naar het eerste elftal. Als manager voetbalzaken adviseert hij de hoofdtrainer vanuit zijn positie in de technische driehoek en als bewaker van de voetbalfilosofie van FC Den Bosch", aldus Wernke.
[tweet:https://twitter.com/mijnfcdenbosch/status/837364439095586817]
'Talentvolle spelers door laten stromen'Vloet kijkt met vertrouwen uit naar zijn nieuwe functie. "In het verleden zijn er vele spelers geweest die via de jeugdopleiding zijn doorgebroken tot het eerste team of die de club als springplank hebben kunnen gebruiken in hun voetbalcarrière. Ik zie het als een mooie kans en uitdaging om talentvolle spelers uit de regio, vanuit een duurzaam beleid, te laten doorstromen naar het eerste team en te begeleiden bij hun ontwikkeling als profvoetballer, inclusief alle facetten die daarbij horen."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...