Moordenaar Theo van Gogh barricadeert gevangeniskeuken en slaat hem aan gort

3 maart 2017 om 08:54
nl
Mohammed B. heeft woensdag een keuken aan gort geslagen in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. De moordenaar van Theo van Gogh had de keuken op de terrorismeafdeling eerst gebarricadeerd. Dat meldt een familielid van een van de andere gedetineerden aan de NOS.
Profielfoto van Bell Stephen
Geschreven door
Bell Stephen

B. werd kwaad toen hij ontdekte dat de daders van een extreem-rechtse aanslag op een moskee in Enschede en twee moslima’s, die ook op de terrorismeafdeling zitten, op dezelfde vleugel geplaatst waren.
Hij wilde daarom in gesprek gaan met de leiding van de instelling. Toen ze niet meteen op zijn voorstel ingingen, ging hij tekeer in de keuken. Er zijn inmiddels maatregelen tegen B. genomen.
Het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigt dat het om een gedetineerde op de terroristenafdeling gaat die de vernielingen in de keuken aanrichtte. "Hij was het niet eens met de plaatsing van medegedetineerden", aldus een woordvoerder tegen de NOS.
LEES OOK: Moordenaar Theo van Gogh verhuist naar terroristencel in Vught
Mohammed B. kreeg levenslang voor de moord op Theo van Gogh en werd augustus 2016 naar de gevangenis in Vught overgeplaatst. Op de terrorismeafdeling hebben de gevangenen een eigen regime en nauwelijks contact met elkaar. Er is al zowel van buiten- als van binnenuit kritiek geweest op de afdeling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.