Mogelijk metaaldeeltjes in Speculoospasta, 90.000 potten teruggeroepen

3 maart 2017 om 11:33
nl
Staat er bij jou een pot Lotus Speculoospasta Crunchy in de kast dan kunnen hier mogelijk metaaldeeltjes inzitten. Het broodbeleg dat is gekocht in januari en februari 2017 wordt daarom teruggeroepen. "We willen niet dat mensen straks kleine stukjes metaal vinden", zegt René Groen van Lotus Bakeries in Geldrop. Mensen die hun geld terugwillen kunnen het deksel van de pot terugsturen.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Er kunnen kleine metaaldeeltjes in de potten Speculoospaste Crunchy terecht zijn gekomen doordaat de metaaldetectie niet helemaal goed was afgesteld. "Het systeem stootte een aantal potten uit. Na onderzoek bleek dat die detectie niet helemaal goed was afgesteld", vertelt de woordvoerder van het bedrijf uit Geldrop.
Omdat die afstemming niet helemaal juist was, konden er dus ook potten doorheen zijn geglipt waar mogelijk metaal in zat. "Dus werd er besloten om 90.000 potten terug te roepen. Je neemt dan toch het zekere voor het onzekere", zegt Groen.
Veel voorraad bij winkelsDie potten staat niet allemaal bij mensen thuis. "Veel is voorraad voor winkels of staat nog in de schappen. Die zijn allemaal leeggehaald. Een compliment aan hoe dat in Nederland gaat, want dat is heel efficient en snel geregeld hier", zegt hij.
"Het is niet vaker gebeurd dat er in de Speculoospasta iets is gevonden. Maar het kan natuurlijk altijd gebeuren, ondanks de scherpe controles in het productieproces", zegt Groen.
TerugsturenHet gaat om potten Speculoospasta Crunchy die in januari en februari van dit jaar zijn gekocht met de volgende houdbaarheidsdata.
Lotus Speculoospasta Crunchy, pot van 400 gram:

  • 24 februari 2018
  • 28 februari 2018
  • 8 maart 2018
  • 16 maart 2018


Lotus Speculoospasta Crunchy, pot van 700 gram:

  • 5 februari 2018
  • 18 februari 2018
  • 10 maart 2018


Stuur het gele deksel in een ongefrankeerde envelop naar: Lotus, Terugroepactie Speculoospasta Crunchy, Antwoordnummer 19, 5660 VB, Geldrop onder vermelding van naam, adresgegevens en IBAN-rekeningnummer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.