Video

Reacties op Songfestivallied van O'G3NE: 'Heel Fijnaart is trots'

3 maart 2017 om 18:50 • Aangepast 21 november 2020 om 03:06
nl
O'G3NE presenteerde vrijdagochtend het nummer 'Lights and Shadows', waarmee de dames in mei op het Eurovisiesongfestival in Oekraïne staan. Zoals altijd met de Nederlandse inzendingen, heeft het publiek na een paar uur haar oordeel al geveld.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Na een ronde langs de sociale media lijkt het overgrote deel van de publieke reacties positief. Veel mensen vinden het een mooi lied, dat goed bij de meidenband past.

Maar er is ook twijfel. Sommige mensen hadden liever een up-tempo nummer gehoord. Anderen denken dat Nederland sowieso nooit een kans maakt, maar dat dat meer met 'vriendjespolitiek' tijdens het liedjesfestijn te maken heeft dan met de kwaliteit van het nummer.

Wachten op privacy instellingen...

Frans Bauer Frans Bauer is in ieder geval overtuigd. "Ik heb het al twee keer gehoord", zegt de zanger uit Fijnaart. "Ik denk dat ze heel verrassend zijn. Ze zingen fantastisch." LEES OOK: O'G3NE schittert met krachtig en persoonlijk Lights and Shadows Volgens de volkszanger is zijn dorp, waar ook de zangeressen vandaan komen, onder de indruk. "Heel Fijnaart is ongelofelijk trots en ik denk dat binnen no time heel Nederland dat is". Of de meidenband als winnaar uit de bus komt weet Bauer niet. "Ik denk dat we met een mooie plek bijzonder blij moeten wezen. Maar als we dan toch hoog eindigen dan het liefste als eerste." LEES OOK: Nog geen noot gehoord, maar bookmakers geloven in O'G3NE VerhaalHet is heel belangrijk dat ze een verhaal bij het Songfestivallied hebben, vinden zanger Jan Smit en presentator Cornarld Maas. De twee gaven na afloop van de presentatie hun reactie. "Dat zie je ook bij winnaars van andere jaren." En dat verhaal is er. Het nummer is een ode aan de zieke moeder van Lisa, Amy en Shelley.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.