Drie jaar cel geëist tegen smokkelaar met koffer vol MDMA en cocaïne

3 maart 2017 om 16:02
nl
Een 24-jarige Brit gaat als het aan justitie ligt drie jaar de cel in, waarvan 18 maanden voorwaardelijk, voor het smokkelen van drugs. De man wilde met een koffer vol MDMA en cocaïne op een vliegtuig stappen op Eindhoven Airport. Tegen zijn vermoedelijke opdrachtgevers zijn celstraffen van vijf en zes jaar geëist.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

De Brit probeerde in september vorig jaar de flinke hoeveelheid harddrugs naar Ibiza te smokkelen. Het ging om zo’n 2800 gram MDMA en 843 gram cocaïne. Hij werd betrapt en door de Koninklijke Marechaussee aangehouden.
ZIE OOK: Met koffer vol harddrugs naar Ibiza: voortvluchtige Brit en twee kompanen opgepakt
Groot onderzoekNa zijn arrestatie startte de recherche een groot onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat het drugstransport vermoedelijk vanuit een huis in Amsterdam was voorbereid. Een arrestatieteam viel de woning binnen, maar trof niemand aan. Wel werden er pillen en vier vuurwapens gevonden.
ZIE OOK: 'Zorgen over doorvoer van drugs via Breda International Airport'
De vermoedelijke opdrachtgevers van de Brit werden later aangehouden. De 43-jarige eigenaar van het huis meldde zich zelf bij de politie. De derde verdachte, een 27-jarige Brit, liep over straat in Amsterdam toen hij door een politieman in burger werd herkend. De agent herkende hem van een politiefoto en wist dat hij gezocht werd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.