Theatershow Willem II gaat door: '120 jaar historie komt voorbij'

3 maart 2017 om 16:04
nl
De theatershow die Willem II voor 21 maart op de agenda heeft gezet, gaat definitief door. In de concertzaal van Theaters Tilburg wordt het 120-jarig jubileum van de club groots gevierd.
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

Willem II was sinds het einde van vorig jaar druk bezig om te kijken of de voorstelling georganiseerd kon worden. "Er zit een kostenplaatje aan en het was niet begroot. We kunnen nu melden dat het definitief doorgaat. We gaan er een hele mooie avond van maken", zegt directeur Berry van Gool.
Adriaanse, Feskens en GalásekEr zijn vooralsnog vierhionderd kaarten verkocht voor de avond in het Tilburgse theater. "De oude gladiatoren zijn te zien. John Feskens, Bud Brocken, Co Adriaanse, Mariano Bombarda en Martin van Geel. Tomáš Galásek komt ook. Maar het zijn niet alleen verhalen, er is ook zang. We beginnen in de stad en eindigen met een afterparty", aldus de huidige directeur van de club die in 1896 werd opgericht.
Om het mee te kunnen maken, moet wel de buidel getrokken worden. Kaarten voor de jubileumavond kosten 150 euro per stuk. Van Gool begrijpt dat dit bedrag voor de doorsnee supporter moeilijk op te hoesten is. "Dat kan niet iedereen zich veroorloven, dat snappen we. Maar de sponsoren zijn met het initiatief gekomen en daar is het ook primair voor bedoeld. Maar we willen het wel openstellen voor iedereen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.