Henk Krol met de billen bloot: oude naaktfoto 'opgedoken'

3 maart 2017 om 18:25
nl
Henk Krol kreeg vrijdag het schaamrood op de kaken tijdens een interview in Enschede. De vragenstellers confronteerden hem met een oude naaktfoto uit het Eindhovens Dagblad. Hij is op het plaatje te zien met zijn ex-vriend Joop Boonstra, terwijl ze met hun blote kont in het gras liggen.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

“Ooh, dat herinner ik me wel, ja”, reageert de lijstrekker van 50PLUS lachend en enigszins beschaamd. “Zal ik het even uitleggen? In mijn jonge jaren woonde ik in het zuiden van Nederland. En het was daar niet toegestaan om op een publieke plek naakt te recreëren. Mijn toenmalige vriend en ik besloten dat dat moest veranderen."
StatementDe foto werd gemaakt in 1978, omdat de twee dus een statement wilde maken. Ze moesten het onderwerp onder de aandacht brengen om toch een plek te krijgen om naakt te kunnen recreëren. Het stelde belde daarom het Eindhovens Dagblad en de politie.
“Vervolgens hebben we ons laten bekeuren. Die bekeuring ging dan naar de officier van de justitie. Die zou vaststellen dat we op een zeer afgelegen plek gerecreëerd hadden en dan zou hij de zaak seponeren. De gemeente zat vervolgens met een probleem, want nu moest ze een plekje aanwijzen", legt de Eindhovenaar uit.
DebatDe Twentsche Courant Tubantia, TV Enschede en de Universiteit Twente lieten de foto zien tijdens een speciale debatserie in aanloop naar de verkiezingen: Torentje naar Torentje. De interviewers haalden het onderwerp natuur en milieu aan en wilden ‘luchtig beginnen’.
[Youtube:https://youtu.be/OXto1LtdHWM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.