Roy Hendriksen baalt na zeven slechte minuten: 'Zwarte dag voor Helmond Sport'

4 maart 2017 om 00:23 • Aangepast 21 november 2020 om 03:05
nl
Helmond Sport stond met nog twintig minuten te spelen op een 1-2 voorsprong tegen RKC Waalwijk. Uiteindelijk stapte de ploeg van trainer Roy Hendriksen met een 5-2 nederlaag van het veld.
Profielfoto van Eijkhout FabianProfielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Eijkhout Fabian & Job van der Zon

"Het is een zware en zwarte dag voor Helmond Sport", zei Hendriksen na afloop van de wedstrijd in het Mandemakers Stadion. Hendriksen baalde flink. Zijn ploeg gaf een voorsprong in zeven minuten compleet weg, RKC scoorde in die periode drie keer. "Zij doen er alles aan en wij laten het over ons heen komen. In een paar minuten tijd geven we het helemaal weg. Ik mis de over-mijn-lijk-mentaliteit." Hendriksen ziet een patroon. "Het begint iets structureels te worden. Tegen VVV gebeurde het ook. Dit is een heel groot aandachtspunt. Dat is zeker mentaal. Het ticket voor de play-offs blijft fantastisch. Maar als je ziet hoe wij nu spelen, mogen we daar nu even niet aan denken." 'Voor elkaar door het vuur'RKC-aanvaller Fred Benson stond met een grote glimlach na afloop van de zege. "We hebben allemaal een heerlijke avond gehad. Twee blunders weten we om te buigen. Nu nog een keer een wedstrijd winnen zonder eerst achter de feiten aan te lopen." RKC staat inmiddels tiende, met een punt minder dan FC Eindhoven en twee punten minder dan NAC en Almere City. "Zeker weten kunnen we de play-offs halen", zegt Benson. "Kijk wat er nog op de bank zit vandaag. Voskamp, Nieuwendaal. We functioneren als een team, we gaan voor elkaar door het vuur. We moeten wel blijven strijden." "We zijn een goede ploeg, maar moeten wel scherp blijven en geen domme fouten maken. Dat moet er nog wel uit richting de play-offs. Maar we maken een grote kans om de play-offs te halen", aldus de Ghanees, die de 1-1 maakte.

Wachten op privacy instellingen...

Zware blessuresHelmond Sport verloor niet alleen de wedstrijd, met Robert Braber en Maikel Verkoelen is het twee spelers mogelijk voor langere tijd kwijt. "Braber gaat zo naar het ziekenhuis, Verkoelen morgenvroeg. Dat het ernstig kan worden is duidelijk", aldus Hendriksen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.