Automobilist trapt op rem voor ambulance op A59: slachtoffer lag in levensgevaar in ziekenwagen

4 maart 2017 om 11:39 • Aangepast 21 november 2020 om 03:05
nl
Een automobilist heeft vrijdagavond voor een levensgevaarlijke situatie gezorgd op de A59 tussen Heesch en Den Bosch. De man ging bewust voor een ambulance rijden en trapte vervolgens op de rem.
Profielfoto van Bart ElzendoornProfielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door
Bart Elzendoorn & Peter de Bekker

In de ambulance, die was ingericht als intensive care, werd iemand vervoerd die in levensgevaar was. De ambulance reed daarom ruim boven de maximumsnelheid.
Rechts inhalenDe auto volgde de ambulance op zeer korte afstand. Vervolgens haalde de auto de ambulance rechts in trapte de 46-jarige automobilist uit Roosendaal voor de ambulance op de rem.
"Dit rijgedrag zet mensenlevens op het spel", schrijft de politie Den Bosch op Facebook. De automobilist is opgepakt en vastgezet. Zijn auto is in beslag genomen. Waarom de automobilist de ambulance hinderde, was zaterdagochtend nog niet duidelijk. De man wordt nog verhoord.

Wachten op privacy instellingen...

"Zoals het er naar uitziet heeft de manoeuvre van de automobilist geen effect gehad op de hulpverlening in de ambulance", laat een politiewoordvoerster weten. "Maar dit laat onverlet dat dit weggedrag onacceptabel en zeer gevaarlijk is. Een ambulance moet altijd ongehinderd kunnen doorrijden om zo snel mogelijk op plaats van bestemming te komen."
Over de toestand van de patiënt doet de politie vanwege de privacy geen uitspraken.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.