Achtervolging met snelheid van 120 kilometer per uur door Breda na brute beroving

4 maart 2017 om 12:16
nl
De politie heeft vrijdagnacht vier mannen aangehouden, die verdacht worden van een brute beroving in Breda. De verdachten konden pas na een wilde achtervolging door de stad werden opgepakt.
Profielfoto van Vermonden Ronnie
Geschreven door
Vermonden Ronnie

Een 22-jarige Bredanaar werd rond kwart over vier plotseling onderuit geschopt door iemand. Het slachtoffer ging in gevecht met de dader, waarna een tweede belager meehielp om de Bredanaar tegen de grond te werken.
Het slachtoffer werd vervolgens geschopt en geslagen. Pas toen hij zijn portemonnee weggooide hield het geweld op. De verdachten pakten de portemonnee en vluchtten. De Bredanaar hield aan de straatroof kneuzingen en blauwe plekken over.
AchtervolgingTijdens de straatroof kwam toevallig een politieauto de Tramsingel inrijden. Zij zagen de daders nog net in de auto springen en er vandoor gaan. Nadat het slachtoffer riep dat hij was overvallen, zetten deze agenten direct de achtervolging in.
De achtervolging, die met snelheden tot 120 kilometer per uur door Breda ging, eindigde toen de verdachten tegen een verkeerspaal reden op het Tijmblauwtje. Nadat zij alsnog weg wilden rijden zette de agenten hun auto tegen de achterkant van de vluchtauto zodat deze niet weg kon. Een verdachte spong uit de vluchtauto en ging er vandoor, op de voet gezeten door een van de agenten.
Op een rennenDe drie overige inzittenden van de vluchtauto (25, 29 en 39 jaar oud) bleven zitten en werden direct aangehouden. De vluchtende verdachte (22) kon na een korte achtervolging worden opgepakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.