Héctor Moreno troeft Luuk de Jong en Marco van Ginkel af bij PSV

5 maart 2017 om 00:18 • Aangepast 21 november 2020 om 03:04
nl
Héctor Moreno is dit seizoen de speler met de meeste thuisdoelpunten voor PSV. De Mexicaan scoorde zaterdag twee keer tegen Roda JC en bracht zijn totaal daarmee op vijf treffers in het Philips Stadion.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Moreno troeft met zijn vijf treffers 'logische' namen af. Spits Luuk de Jong maakte deze voetbaljaargang drie treffers in het eigen stadion. Samen met broer Siem, die net als Moreno twee keer scoorde tegen Roda JC, staat hij daarmee op de derde plaats. Achter Moreno staat Marco van Ginkel met vier treffers.

Wachten op privacy instellingen...

 Belangrijke goalsDe 29-jarige centrale verdediger scoorde eerder dit seizoen de enige PSV-treffer tegen AZ (1-0) en FC Twente (1-1), daarnaast kwam hij ook tot scoren tijdens de 4-3 zege op sc Heerenveen. Tegen AZ maakte Moreno de winnende treffer, tegen FC Twente de gelijkmaker en tegen Heerenveen was hij ook verantwoordelijk voor de winnende treffer. Tegen Roda JC was hij zaterdagavond goed voor de 1-0 en 3-0. De Mexicaan is de PSV-verdediger met de meeste goals in de eredivisie in één seizoen sinds Alex. De Braziliaan scoorde tien seizoenen geleden zes keer.

Wachten op privacy instellingen...

 Meest scorende verdedigerMet zijn twee treffers tegen Roda JC is de Mexicaan op dit moment de meest scorende verdediger in de eredivisie. Vorig seizoen scoorde Moreno vier keer op het hoogste niveau van Nederland.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.