Video

In dit park gebeurt zoveel wat het daglicht niet kan verdragen, dat je er 's nachts niet meer in mag

6 maart 2017 om 07:34 • Aangepast 21 november 2020 om 03:03
nl
De politie gaat weer intensieve controles uitvoeren in en rond het Wilhelminapark in Tilburg. Ook mag er ’s nachts niemand meer het park in. Tussen tien uur 's avonds en acht uur 's ochtends is het park verboden gebied.
Profielfoto van Seunis Rebecca
Geschreven door
Seunis Rebecca

Het park staat al jaren bekend om de overlast die voornamelijk ontstaat door drugs- en alcoholgebruik onder daklozen en (ex-)bewoners van Stichting Traverse. Afgelopen jaar was er in het park  onder meer sprake van mishandelingen, vechtpartijen en intimidatie.

Wachten op privacy instellingen...

ToegangsverbodVolgens de politie gebeurde dat 's avonds en 's nachts. Daarom heeft de gemeente Tilburg besloten dat er een toegangsverbod in het Wilhelminapark geldt van tien uur ‘s avonds tot acht uur ’s ochtends. Dit betekent dat tijdens die uren niemand in het park mag komen. De politie gaat daarom extra surveilleren. Wie toch ontdekt wordt in het park tijdens de verboden uren krijgt een boete van negentig euro. De meeste omwoneden zijn blij met het verbod. "Ik woon hier al meer dan twintig jaar en het is altijd al een en al criminialiteit in het park", vertelt een dame die aan het park woont. Haar buurman weet dat ook, maar heeft de hoop opgegeven dat het ooit stopt. "Een paar jaar geleden belde ik de politie nog bij overlast, nu doe ik dat niet meer. Ik heb toch niet het idee dat het helpt", verzucht hij. 'Kan hond niet meer uitlaten'Een dame die haar honden uitlaat is minder blij met het verbod. "Het is gewoon klote, want je kan niet meer even 's avonds je honden uitlaten." In Tilburg zijn al vaker maatregelen genomen vanwege overlast in parken. Vorig jaar werd er nog een avondklok ingesteld in het Allurapark en het Groenewoudpark. In de zomer van 2015 werd er een ‘genotsmiddelenverbod’ ingesteld voor het park aan de Oude Dijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.