Casimir (11) kreeg als baby een herseninfarct en nu krijgt hij een plekje op de Heldenkalender - Omroep Brabant
Video

Casimir (11) kreeg als baby een herseninfarct en nu krijgt hij een plekje op de Heldenkalender

6 maart 2017 om 08:06
nl
De 11-jarige Casimir Heufkens uit Sint-Michielsgestel was al een held en nu staat hij binnenkort ook nog eens op een kalender. Zondag was de fotoshoot in het Gelderse Beuningen voor de Heldenkalender ten bate van het Ronald McDonald Kinderfonds. Op de kalender staan straks twaalf kinderen met hun indrukwekkende verhaal.
Profielfoto van Peeters Erik
Geschreven door
Peeters Erik

Casimir kreeg als baby een herseninfarct waardoor hij geestelijk en lichamelijk beperkt raakte. Als gevolg van verschillende compicaties moet hij vaak worden behandeld in het ziekenhuis.
De 11-jarige staat samen met zijn zus Juliëtte op de foto. "Casimir heeft in zijn leven al veel moeten vechten en zijn zus kreeg daarom weleens aandacht tekort. Daarom zijn ze voor mij alle twee helden", aldus moeder Carola Heufkens die haar kinderen aanmeldde via Facebook.
BoksersEchte helden zijn natuurlijk stoer en onverslaanbaar. Vandaar dat de kinderen in een boksersoufit in de ring op de sporstchool werden gefotografeerd. Spannend vonden Casimir en zijn zus het niet: "Het is leuk!'', roepen ze in koor. [Tweet:https://twitter.com/erik_peeters/status/838420024712900612]De opbrengst van de kalender is bestemd voor de Ronald Mcdonaldhuizen bij Nederlandse ziekenhuizen. "We laten vierduizend exemplaren drukken", legt initiatiefnemer Fred Rommens uit. "Het is de bedoeling dat we ze vooral verkopen aan bedrijven die de kalenders dan weer cadeau kunnen doen aan het personeel. Particulieren kunnen ze bestellen via de website".
'Iedere dag kijken'Casimir moest tijdens de fotoshoot nog een beetje wennen aan zijn nieuwe rol als model. "Maar als de kalender straks aan de muur hangt, gaat hij iedere dag zeker even kijken", aldus zijn trotse moeder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.