Het edelhert is terug in Brabant: 'De kroon op het Groene Woud' [VIDEO]

6 maart 2017 om 21:47 • Aangepast 21 november 2020 om 03:02
nl
Na 150 jaar is het edelhert terug in Brabant. Maandagmiddag zijn in natuurgebied het Groene Woud bij Liempde dertien edelherten uitgezet in de natuur. Voor Brabants Landschap is dat de kroon op het Groene Woud.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

De herten vlogen de trailer uit, de vrijheid tegenmoet. De herten komen uit Frankrijk, maar passen prima in de Brabantse natuur, zegt Jan Baan, directeur van Brabants Landschap: "Het gebied wordt gevarieerder door het graasgedrag van de herten, ze zijn een soort van natuurlijke beheerder".

Wachten op privacy instellingen...

UitkijktorenDat de edelherten een enorme publiekstrekker worden, daar is Brabants Landschap van overtuigd. Daarom komt er op termijn ook een uitkijktoren in het Groene Woud, waar de dieren gespot kunnen worden. Mensen hoeven niet langer naar de Veluwe om herten in het wild te bekijken.
Kritiek is er natuurlijk ook. Zo zou volgens de Partij van de Dieren het leefgebied voor de herten te klein zijn in het Groene Woud. Jan Baan van Brabants Landschap is het daar niet mee eens en zegt dat het leefgebied van de herten de komende jaren alleen maar groter wordt.
Dure hertenOok is er kritiek dat het uitzetten van de herten te duur is. Het hele project kost alles bij elkaar ruim 700.000 euro. Brabants gedeputeerde Johan van den Hout denkt dat de herten veel toeristen gaan trekken en dat het project zichzelf terugverdient.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.