Gerard redt vrouw en haar hond uit ijskoud water: 'Ze noemen me een held, geloof ik'

8 maart 2017 om 06:12
De redder van Wilma van den Tillaart (59) die zaterdag in Beek en Donk uit het ijskoude water werd gehaald, is gevonden. Het is de 49-jarige Gerard van Hout uit Aarle-Rixtel.
Profielfoto van Vermonden Ronnie
Geschreven door
Vermonden Ronnie

Gerard stond zaterdag langs het kanaal met een vriendin te kletsen toen hij hulpgeroep hoorde. “Er kwam al snel een oudere man met een racefiets voorbij en die zei dat een vrouw en een hond niet meer uit het water konden komen. Wij zijn meteen in de auto gestapt en naar de andere kant van het kanaal gereden.”
VastklampenOndertussen belde de vriendin van Gerard 112. Eenmaal aangekomen op de plek waar Wilma dreigde te verdrinken, haalde Gerard zijn portemonnee en telefoon uit zijn broekzakken. “Vervolgens haalde ik eerst de hond uit het water en toen de vrouw. De vrouw kon zich nog een beetje vastklampen aan de kant, maar ze was onderkoeld en doodop."
LEES OOK: Wie belde 112 en redde daarmee het leven van Wilma?
Gerard zette Wilma daarna in zijn auto. “Ze maakte zich nog druk over of ze de autobekleding niet te nat maakte”, zo lacht Gerard, die zelf de man van Wilma belde. Die kwam ongeveer tegelijk met de hulpdiensten aan.
BescheidenGerard is trots, maar bescheiden over zijn daad. “Ze noemen me een held, geloof ik. Maar ik vind het heel normaal dat je zoiets doet. Ik ben blij dat het goed gaat met haar.”
Afgelopen weekend hebben Gerard en Wilma nog telefonisch contact gehad. “Zij en haar man Jan willen nog een keer bij me langskomen om me te bedanken. Dat is hartstikke leuk natuurlijk.”

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...