Deze middelbare school is zo populair dat nieuwe leerlingen moeten loten

7 maart 2017 om 23:11
nl
Bij het Odulphuslyceum in Tilburg moet voor komend schooljaar voor het eerst geloot worden. De school in de binnenstad verwacht meer aanmeldingen te krijgen dan er plek is in de school. Dit maakt een spannende tijd van zoeken naar een nieuwe school, nog spannender voor de leerlingen.
Profielfoto van Verkuijlen Jos
Geschreven door
Verkuijlen Jos

In de aula van het Odulphus is het druk. Kinderen met hun ouders zitten achter laptops om zich in te schrijven voor het nieuwe schooljaar. Een medewerker van de ICT probeert nog extra computers bij te plaatsen, omdat ze constant bezet zijn.
'Loting hard nodig'Het Odulphuslyceum blijkt een populaire school te zijn in Tilburg. En dat is niet zo gek, zegt Hanna die er graag naar toe wil: "Ik vind het de fijnste school van Tilburg." Ook Britt wil niets liever dan naar het Odulphus: "Bij deze school heb ik het beste gevoel."
Toch is het niet zeker dat Britt of Hanna hier naar school kunnen. Ze moeten eerst nog ingeloot worden. De loting is hard nodig, zegt conrector Marianne Dillen: "Hoe graag we iedereen een plekje zouden willen geven, we hebben gewoon niet genoeg ruimte. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we alle kinderen genoeg aandacht kunnen geven."
Tweede keus"Tot nu toe is het net zo druk als vorig jaar", zegt de conrector. Toen meldden ruim vierhonderd kinderen zich aan. Die kregen toen allemaal een plek. Maar dit jaar is de limiet gezet op 260 nieuwe leerlingen.
Voor veel leerlingen kan het een grote teleursteling worden als ze niet worden ingeloot. Toch lijkt dat als je de kinderen aanspreekt mee te vallen. Ze hebben er allemaal goed over nagedacht. "Dan ga ik naar een andere school. Ik heb een tweede keus", zegt Hanna.
Maandagavond uitslagEn begrip is er ook voor de loting. "Ik vind het niet raar", vertelt Danique. "Je wilt een bepaald aantal leerlingen op een school. Als het er teveel worden, wordt het te druk. En dat is niet fijn."
Kinderen van wie al broertjes of zusjes op het Odulphus zitten en kinderen van medewerkers worden sowieso toegelaten. De komende week kunnen nieuwe leerlingen zich nog inschrijven. Maandagavond wordt bekend wie uiteindelijk naar het Odulphus mag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.