320 balkons in Breda onveilig verklaard, woensdag gestut met palen

8 maart 2017 om 11:17 • Aangepast 21 november 2020 om 03:00
nl
Alle flats in de buurt van het Brabantpark in Breda zijn dinsdagavond met spoed afgezet met hekken, omdat de balkons onveilig zijn. Inwoners zijn met een brief gewaarschuwd niet hun balkon op te gaan. Het gaat om de flatgebouwen aan de Jadestraat, Smaragdstraat, Beverweg, Monseigneur Leijtenstraat, Turkooishof en de Agaatstraat. In totaal gaat het om 160 woningen en 320 balkons. De veiligheid van de balkons is volgens de woningbouwvereniging niet te garanderen.
Profielfoto van Bell Stephen
Geschreven door
Bell Stephen

De gebouwen zijn van woningbouwvereniging WonenBreburg. Uit gepland onderzoek van WonenBreburg bleek dinsdag dat de veiligheid van de balkons niet op orde is. Tijdens de inspectie van een aantal balkons kwam naar voren dat de betonnen balkonvloer niet sterk genoeg is. 

Wachten op privacy instellingen...

 Uit voorzorg heeft WonenBreburg een brief aan alle bewoners gestuurd, waarin wordt geadviseerd het balkon niet te betreden. "We besloten het zekere voor het onzekere te nemen en het zo aan te pakken", aldus Eva Boon van WonenBreburg. Tijdelijke oplossingWoensdag worden er ondersteuningspalen onder de balkons geplaatst. Dit is een tijdelijke oplossing voor het probleem. Naar een definitieve oplossing wordt nog gezocht. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.