Video

VDL Groep verwacht dit jaar 5 miljard euro omzet

8 maart 2017 om 15:00 • Aangepast 21 november 2020 om 02:59
nl
Groot, groter, grootst. De VDL Groep blijft groeien. Het aantal werknemers nam toe naar zo'n 13.500, de omzet kwam vorig jaar uit op 3,2 miljard euro. En het gaat maar door, want de Eindhovense onderneming verwacht eind dit jaar op 5 miljard euro omzet uit te komen. In 2015 bedroeg de omzet nog ruim 2,5 miljoen euro.
Profielfoto van Inklaar Ineke
Geschreven door
Inklaar Ineke

Dat bleek woensdag tijdens de presentatie van de jaarcijfers van VDL. 2016 was opnieuw een recordjaar. "Alle signalen zijn positief; we zijn goed uit de startblokken gekomen", meldt Willem van der Leegte. Derde generatieVoor het eerst na vijftig jaar presenteert de derde generatie van het familiebedrijf de jaarcijfers. "Dit resultaat is fantastisch voor Brabant en voor Nederland." VDL behaalde in 2016 een nettoresultaat van 149 miljoen euro ten opzichte van 125 miljoen euro in 2015.

Wachten op privacy instellingen...

 Een derde deel van het personeel van VDL Groep werkt in Brabant: 4800 medewerkers. Ook in het Limburgse Born werken duizenden mensen bij onderdeel Nedcar, dat BMW's maakt. De groei zit met name dáár: in een jaar tijd verdubbelden de productie en het personeelsbestand (nu 5000). Dit najaar maakt die autofabriek de nieuwe BMW X1. VDL gaat steeds meer de elektrische kant op. De onderneming zoekt een partner om daarmee de e-vrachtwagen te ontwikkelen. Het familiebedrijf is ook blij met de proef met elektrische stadsbussen in Eindhoven. Van der Leegte: "Vanuit de hele wereld tonen ze belangstelling." Pakketlocker op straatEen andere proef van VDL is de postpakketautomaat. De fabriek in Hapert werkt hiervoor samen met PostNL. In Almere staan zestien pakket- en briefautomaten op straat. Hiermee kun je pakketten versturen en ontvangen. Ze hebben kastjes voor verschillende maten pakjes. 

Wachten op privacy instellingen...

De lockers kun je 24/7 gebruiken. Je ontvangt voor een pakket per sms of e-mail een  code om de automaat te openen. ME-bussenVDL Groep is een internationaal bedrijf dat onder andere bussen en personenauto's maakt en verkoopt. Begin dit jaar presenteerde het de nieuwe ME-bussen. De familieonderneming zit in negentien landen. Het hoofdkantoor zit in Eindhoven. In Brabant is het een van de grootste werkgevers. De VDL Groep werd in 1953 opgericht door Pieter van der Leegte sr. De eerste klanten waren Philips, de voormalige werkgever van Pieter van der Leegte, en DAF Trucks.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.