Inval bij clubhuis No Surrender in Poppel

8 maart 2017 om 11:11 • Aangepast 21 november 2020 om 02:59
nl
De Belgische politie is dinsdagochtend vroeg het clubhuis van de Tilburgse afdeling van No Surrender in Poppel binnengevallen.
Profielfoto van Inklaar Ineke
Geschreven door
Inklaar Ineke

De inval maakte deel uit van een grootscheepse politieactie in opdracht van een Belgische onderzoeksrechter, uit Doornik. Het ging om 61 huiszoekingen in heel België (ook in en rond Antwerpen en in Turnhout) en Frankrijk.
De huiszoekingen werden uitgevoerd door 450 politiemensen en militairen met honden en steun vanuit de lucht. Ze deden onderzoek naar wapentransporten die gelinkt worden aan de motorbendes van No Surrender.

Wachten op privacy instellingen...

GeluidsdemperDe politie arresteerde in België en Frankrijk 34 personen en nam 35 vuurwapens in beslag. Dat waren een machinepistool met geluidsdemper, een geweer met afgezaagde loop, oorlogswapens en jachtwapens.
Tijdens de huiszoekingen werden procedures gestart vanwege heling, verboden wapenbezit, drugs en materiaal voor een wietplantage. Ook legden de eenheden de hand op munitie, een granaat, een kogelwerend vest en zo'n vijfduizend euro.
TilburgHet clubhuis van No Surrender zat eerder in Tilburg, maar daar was het niet meer welkom. Het verhuisde daarom naar de Tilburgseweg in Poppel, net over de grens.
De motorclub No Surrender is opgericht door Klaas Otto uit Bergen op Zoom. Die zit sinds kort weer in de cel omdat hij een belangrijke voorwaarde bij zijn vrijlating had geschonden. Hij wordt beschuldigd van afpersing en witwassen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.