Moord op neushoorn in Frankrijk zet Beekse Bergen op scherp

8 maart 2017 om 13:46
nl
De brutale moord op de neushoorn in een dierentuin in Parijs heeft ook de verzorgers in safaripark Beekse Bergen zeer geschokt. Stropers schoten in Parc Zoologique de Thoiry het dier dood en zaagden zijn hoorn af. De witte mannetjesneushoorn kwam uit Burgers' Zoo in Arnhem.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

"We weten dat hoorns een bepaalde waarde hebben, maar dat het zo extreem is dat ze gewoon in een dierentuin de hoorn komen halen, is gewoon verschrikkelijk", zegt Kris Jansen, hoofdverzorger van de neushoorns bij de Beekse Bergen.
FokprogrammaHet safaripark in Hilvarenbeek heeft allerlei maatregelen genomen om de neushoorns te beveiligen, maar volgens Jansen 'laten sommige mensen zich toch niet tegenhouden'.
De neushoorn is een bedreigde diersoort. Om ervoor te zorgen dat er een populatie in stand kan worden gehouden in dierentuinen, is er een fokprogramma, dat wordt gecoördineerd door een medewerker van de Beekse Bergen. "Hij houdt bij welke neushoorns waar zitten en welke dieren bij elkaar mogen om jongen te krijgen. Op die manier kunnen we een goede, gezonde populatie houden."
ExecutieHet safaripark gaat volgens Jansen na de executie van de neushoorn in Parijs de maatregelen die eerder werden genomen opnieuw tegen het licht houden. "Is dat afdoende of moeten we meer doen? Alle maatregelen die we kunnen nemen, nemen we gewoon."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.