Wat kreeg Anky van Grunsven voor haar eerste overwinning op Indoor Brabant? En nog 4 vragen

9 maart 2017 om 07:17 • Aangepast 21 november 2020 om 02:58
nl
Komende dagen staan de Brabanthallen in Den Bosch weer volledig in het teken van de paardensport, tijdens de vijftigste editie van Indoor Brabant. Een bijzondere mijlpaal voor de organisatie van het paardenevenement. Omroep Brabant stelde vijf vragen aan voorzitter Anky van Grunsven over deze bijzondere jubileumeditie.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Voor de mensen die onder een steen hebben geleefd: wat is Indoor Brabant precies? "Het is een evenement waarop je de paardensport op zowel het hoogste als het laagste niveau kunt bekijken. Op het programma staan vier onderdelen: dressuur, derby, kür op muziek en springen. Daarnaast zijn er nog verschillende shows en demonstraties te zien."

Wat is er naast de wedstrijden nog meer te doen op het evenement?"Er is een 'strodorp' waar bezoekers terecht kunnen. Je denkt dan meteen aan stro, maar dat is het niet. Het ziet er dit jaar echt geweldig uit in het kader van het vijftigjarig bestaan. Er zijn veel winkeltjes en eettentjes waar je lekker kunt eten en drinken. Want Indoor Brabant is ook echt een sfeerevenement."
Wat is jouw mooiste herinnering aan Indoor Brabant?"Wat ik mij nog echt goed herinner is mijn eerste overwinning op Indoor Brabant. Ik was zestien en toen won ik een heren- en een damesfiets. Daarnaast heb ik met beide toppaarden afscheid genomen op Indoor Brabant. Dat zijn natuurlijk hele bijzondere momenten en verklaren ook waarom Indoor Brabant mijn concours is. Dat voelt al vanaf mijn zestiende zo."
Er is veel te zien op Indoor Brabant. Wat mogen de bezoekers absoluut niet missen?  "Zondag is de Rolex Grand Prix, een internationale springwedstrijd. Daar komt de top 10 van de wereld in actie. Op zaterdagmiddag is de top van de dressuur en kür op muziek te zien. Dat vind ik zelf heel erg mooi om te zien."

Indoor Brabant bestaat vijftig jaar. Hoe wordt dat gevierd?"Op donderdag hebben we een feestelijke avond waarop we ex-winnaars van Indoor Brabant aan de start zien komen. Dat is echt in het kader van het vijftigjarig bestaan. We hebben een optreden van onder meer Pleun, winnares van The Voice of Holland. Kortom: een hele feestelijke avond."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.