Video

Zoo Veldhoven net open en de eerste kaketoes zijn al gestolen... maar ze kunnen ze terugkopen

9 maart 2017 om 13:25 • Aangepast 21 november 2020 om 02:58
nl
De opgeknapte Zoo Veldhoven is nog geen week open, en nu al was er een flinke domper voor de nieuwe eigenaren. Dinsdagnacht werden er kaketoes uit het park gestolen. Inmiddels heeft zich bij de dierentuin een man gemeld met opmerkelijk nieuws. Hij vermoedt dat hij de twee gestolen kaketoes heeft gekocht.
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

Julie Debaere en Angelo Devolder knapten Zoo Veldhoven de afgelopen maanden flink op. Zondag ging de toegangspoort voor het eerst weer open voor publiek. De feeststemming verdween al snel na de heropening toen woensdagochtend een vervelende ontdekking werd gedaan. "Er zat een gat in het staaldraad. Dus dat viel 's ochtends op. We zijn meteen papegaaien gaan tellen. We misten er twee, een kleine geelkuifkaketoe en blauwoogkaketoe." De politie meldt dat ook dierenmedicijnen zijn gestolen. 

Wachten op privacy instellingen...

 Donderdagochtend vroeg kwam er dus een onverwacht telefoontje. Julie Debaere: "Een man zegt dat hij onze dieren bij hem thuis heeft. Hij heeft er duizend euro voor betaald, terwijl ze wel het vierdubbele waard zijn." Kaketoes in hondenbenchDe 'nieuwe eigenaar' had volgens Debaere op Marktplaats een advertentie geplaatst, waarin hij aangaf op zoek te zijn naar papegaaien. "Toen is hij gebeld door iemand die twee kaketoes aanbood." Debaere gaat ervan uit dat het inderdaad om de gestolen dieren gaat: "De koper had een foto gekregen waarop te zien was hoe ze in een hondenbench zaten, met voer dat niet geschikt voor ze is." Donderdagavond gaan Julie en Angelo de dieren ophalen. Of ze de kakatoes gratis meekrijgen is maar de vraag. "Hij wil er wel geld voor. Daar moeten we dus over onderhandelen. We moeten even zoeken naar een oplossing waarmee iedereen tevreden is. Maar ze moeten terug naar het park, hoe dan ook." Ook onder de vorige eigenaar wisten inbrekers het park in Veldhoven te vinden. Julie: "We zijn erg geschrokken en bekijken nu met een beveiligingsbedrijf welke maatregelen we moeten nemen. We zoeken naar een slimme aanpak om het grote terrein dat we hebben te beveiligen." De politie onderzoekt de diefstal.   

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.