Jeroen Zoet (PSV): 'Voetbal is mooi spelletje. Er kan nog van alles gebeuren'

9 maart 2017 om 16:17 • Aangepast 21 november 2020 om 02:57
nl
Barcelona leek kansloos om de volgende ronde in de Champions League te halen, maar flikte het toch. Het geloof in een kleine kans resulteerde in een maximaal resultaat. Wellicht zorgt het ook voor wat extra moraal bij PSV, dat in de titelstrijd ook in een bijna kansloze positie is gemanoeuvreerd, maar toch nog niet wil opgeven.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Keeper Jeroen Zoet had woensdagavond genoten van het huzarenstukje dat Barcelona, in samenwerking met de dienstdoende scheidsrechter, uithaalde.
"Ik heb genoten als liefhebber. Voor het eerst dat een ploeg zo'n achterstand goedmaakt. Zo zie je maar weer dat voetbal een mooi spelletje is en dat er nog van alles kan gebeuren."
En ook PSV hoopt dat er nog van alles gaat gebeuren. Nog steeds een achterstand op Feyenoord en Ajax, maar de twee concurrenten verspeelden het afgelopen weekend punten en toonden ook aan kwetsbaar te zijn.
LEES OOK: 'Kans dat PSV nog kampioen wordt is 5,1%'
Winnen van Go Ahead Eagles"Met de 4-0 overwinning tegen Roda JC hebben we goed gereageerd op de teleurstelling bij Feyenoord. Dan is het wel extra lekker dat we een dag later punten inliepen. Om dat weer te kunnen laten gebeuren moeten wij eerst zaterdag winnen bij Go Ahead Eagles. Winnen is leuk, wellicht wordt het een dag later dan nog extra leuk."
KampioensstressWant in de slotfase van de competitie kunnen er nog raren dingen gebeuren. Kampioensstress. De degradatiestrijd. Ploegen die nergens meer om spelen. Kortom: ook het mentale aspect gaat nog een rol spelen.
Zoet: "Dat is een grote factor. Als je zoals bij Barcelona ziet dat een wedstrijd in zeven minuten beslist kan worden en dat er ineens een heel ander team doorgaat. Dat kan in de eredivisie ook nog steeds, alleen moeten wij dan wel blijven winnen."

Wachten op privacy instellingen...

Ondankbare hoofdrolMet het mentale aspect bij Jeroen Zoet lijkt het wel goed te zitten. Hij speelde een ondankbare hoofdrol bij de nederlaag tegen Feyenoord, door de ongelukkige goal waarbij de doellijn-technologie een andere hoofdrol speelde.
"Dat heb ik een plek gegeven en achter me gelaten. Dat er nog over gesproken wordt hoort bij het voetbal, maar het is twee weken geleden en door mij weggestopt. Want over 48 uur staan we weer in Deventer en daar is nu al mijn focus op. "

Wachten op privacy instellingen...

Marco van Ginkel weer fitPSV lijkt zaterdag met een complete selectie naar Deventer af te kunnen reizen. Marco van Ginkel, die tegen Feyenoord geblesseerd raakte, is weer fit. Concurrenten Feyenoord en Ajax spelen ieder op zondag een thuiswedstrijd. Feyenoord tegen AZ en Ajax tegen FC Twente.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.