Wordt 'Hansie Hansie' Kraay jr. de nieuwe trainer van FC Den Bosch?

9 maart 2017 om 17:37 • Aangepast 21 november 2020 om 02:57
nl
Luis Enrique wordt het zeker niet, hij wil na dit seizoen een jaartje bijkomen. Frank de Boer is al vrij, maar de oud-trainer van Ajax zal veel hogere ambities hebben. Moet het dan Rob Maas worden, of toch Hans Kraay jr.? FC Den Bosch zoekt een nieuwe trainer.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De zoektocht duurt al enkele weken, maar het blijft angstvallig stil in en om De Vliert. Een broedende kip wil uiteraard niet gestoord worden, maar misschien wordt deze zoveelste opgave in de geschiedenis van de Jupiler-Leagueclub wel de lastigste ooit.
'Rob Maas geen optie'Maas werd direct genoemd als kandidaat-trainer, nadat bekend was geworden dat Wiljan Vloet na dit seizoen niet meer op het veld zal staan. Voor Paul Post, Bosschenaar én sportredacteur bij Omroep Brabant, is Maas geen optie.
“FC Den Bosch heeft nu juist behoefte aan een man, die de club weer kan doen sprankelen en borrelen. Maas is hiervoor niet geschikt gezien de manier waarop hij de afgelopen jaren heeft gefunctioneerd bij Vitesse en Cambuur”, aldus Post, wiens woorden worden onderstreept door Simon Zijlemans, reporter bij Voetbal Inside. Zijlemans komt ook uit de provinciehoofdstad, bezocht als jongen al wedstrijden van FC Den Bosch en is er nog geregeld te vinden.
“Natuurlijk werd Maas genoemd, hij wordt gezien als één van de vriendjes van Vloet. Op zo’n persoon zit de club nu helemaal niet te wachten. Je moet iemand hebben die boven de partijen kan staan en niet zozeer één van de jongens wil zijn. Hij zou een perfecte assistent zijn”, meent Zijlemans.
Zeljko Petrovic dan?Post is voorstander van het type Petrovic. Dit treft, want de Serviër kwam ooit uit voor FC Den Bosch en hij zit werkloos thuis sinds de 51-jarige oefenmeester enkele weken geleden ‘in goede harmonie’ afscheid nam van ADO Den Haag. Paul: “Zeljko is geen meeloper, is overal en altijd loyaal aan zijn collega’s en hanteert als trainer een andere stijl dan Vloet. Die twee zouden complementair aan elkaar kunnen zijn.” Zijlemans ziet het eveneens zitten in de oud-international, maar hij verwacht niet dat Petrovic in de Vliert aan de slag gaat.
Hans Kraay jr. favorietOp de vraag of er alternatieven zijn, hoeven Paul én Simon nauwelijks na te denken:  Hans Kraay junior. Simon: “Hans kent de club, heeft verstand van zaken en gaat zijn eigen gang.” Paul: “Ik denk niet dat hij een baan bij FC Den Bosch wil of kan combineren met zijn tv-werk. Bovendien zal hij er genoegen moeten nemen met een grijpstuiver als salaris. Ook is het de vraag of het zal klikken met Wiljan Vloet.”

Wachten op privacy instellingen...

Paul: “De nieuwe veldtrainer moet door één deur kunnen met Vloet. Hoeft dus niet per se een ‘character’ te zijn. Verder vind ik het op dit moment niet van het allergrootste belang dat er een man komt, die vooral technisch en tactisch veel in zijn bagage heeft en vanuit zijn laptop werkt. Nee, FC Den Bosch heeft juist nu iemand nodig voor de sfeer en het clubgevoel.” Simon: “Ik heb gekscherend al eens de naam laten vallen van Johan Boskamp, maar dat zal er vast niet van komen.” Boskamp is oud-speler van Feyenoord en Oranje en als trainer lang actief geweest in België.
...Ruud van NIstelrooy?Maar wie dan? Financieel én sportief staat FC Den Bosch op zijn zachtst gezegd stil. Er lijkt niets te veranderen, beamen Paul én Simon. Of toch wel? Want wat zou het mooi zijn, dagdroomt Paul, wanneer... Ruud van Nistelrooy, spitsentrainer bij PSV, de klus aanvaardt. Een kind van de club!
Paul: “Ruud is op een punt in zijn carrière aanbeland waarop hij op eigen benen wil gaan staan. Als Bosschenaar en voetballiefhebber zou ik het geweldig vinden wanneer Ruud bij FC Den Bosch aan de slag gaat. Maar de kans dat hij dat gaat doen is kleiner dan dat PSV toch nog kampioen gaat worden.”
Simon zou het een stunt van jewelste vinden. "Maar dan moet je Ruud ook echt alle ruinmte en tijd geven zich te ontwikkelen. Eén voordeel: hij kan er als het ware niets verkloten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.