'Heel vet, heel cool!' Willem-Alexander duikt onverwacht op bij Bredase basisschool - Omroep Brabant
Video

'Heel vet, heel cool!' Willem-Alexander duikt onverwacht op bij Bredase basisschool

9 maart 2017 om 21:23 • Aangepast 21 november 2020 om 02:57
nl
Terwijl in Tilburg de route bekend werd die koning Willem-Alexander op Koningsdag gaat afleggen, was Zijne Majesteit op werkbezoek in Breda. Hij verraste de leerlingen en leraren van basisschool Sinte Maerte. Een leerling over het onverwachte, hooggeëerde bezoek: "Cool!"
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs
Wachten op privacy instellingen...

 Doel van het werkbezoek is aandacht voor de docent. De koning komt naar deze school omdat ze hier sinds 2005 studenten aan de lerarenopleiding Pabo veel meer dan voorheen opleiden in de school. Docenten zijn vanuit Avans opgeleid om studenten te coachen. Directer Paul Kerkhofs van Sinte Maerte: "De koning wilde in contact komen met leraren en zijn waardering uitspreken voor het leraarschap." 

Wachten op privacy instellingen...

 Vlak voor de bijeenkomst vrolijk nieuwsSinte Maerte is één van de eerste scholen waar Avans het opleidings- en coachingstraject is gestart. Zes studenten komen in een groep stage lopen. Een zogenoemd leerteam. Niet in hun eentje voor één klas zoals het eerder was, maar ze leren heel de school kennen. Voor de leerlingen was het bezoek van de koning een grote verrassing: "We keken uit het raam en zagen ineens allemaal beveiliging lopen." En die beveiligers hoorden dus bij niemand minder dan de koning. Een aantal van de leerlingen wist zelfs een handje te bemachtigen: "Nu heb ik koningsbacteriën aan mijn hand!" zegt één van de gelukkigen uitgelaten. De leraren waren al even verrast. Jolande Geus: " Wij als team hoorden het ook pas vlak vantevoren. Heel bijzonder en een hele grote eer. De koning is heel benaderbaar, heel toegankelijk." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.