Michael van Gerwen wint na rugblessure in Premier League, Jelle Klaasen onderuit tegen 'Barney'

10 maart 2017 om 00:24 • Aangepast 21 november 2020 om 02:57
nl
Michael van Gerwen heeft donderdagavond bij zijn rentree in de Premier League gewonnen. De Belg Kim Huybrechts werd in Glasgow met 5-7 opzij gezet. Jelle Klaasen gaf tegen Raymond van Barneveld een ruime voorsprong uit handen. Hij ging uiteindelijk met 5-7 onderuit.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Van Gerwen moest vorige week vanwege een rugblessure verstek laten gaan in de Premier League en de UK Open. De darter uit Gemonde leek in Glasgow geen last meer te hebben van zijn kwetsuur. Eerlijke strijdDe wedstrijd ging voortdurend gelijk op. Bij een 3-3 stand in legs gaf Van Gerwen gas, maar Huybrechts kwam knap terug tot 4-4. Hij kwam zelfs op voorsprong, maar daarna nam Van Gerwen het initiatief weer over. Met een break pakte hij de voorsprong, om daarna ook de beslissende leg uit te gooien.

Wachten op privacy instellingen...

 Met acht punten uit vijf wedstrijden staat Van Gerwen voorlopig tweede in de stand van de Premier League. Koploper Peter Wright, die eerder op donderdag te sterk was voor James Wade, heeft na zes wedstrijden negen punten. "Ik voel me goed en het was fijn om weer terug te zijn", aldus Van Gerwen. "Het is altijd fijn om twee punten te pakken. Kim speelde goed, maar je moet voordeel halen uit zijn missers en dat heb ik gedaan." Klaasen geeft voorsprong wegJelle Klaasen en Raymond van Barneveld maakten er een boeiende partij van. De darter uit Breda kwam op een 4-1 voorsprong, maar daarna ging het mis. Van Barneveld begon aan een indrukwekkende inhaalslag, waar Klaasen geen antwoord op had. Hij kwam terug tot 4-4 en denderde daarna over Klaasen heen. Van Barneveld trok met 5-7 aan het langste eind.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.