Video

Geribbeld zebrapad moet Heeze veiliger maken

10 maart 2017 om 07:41
nl
De doorgaande weg door het centrum van Heeze ligt er vol mee: zebrapaden. Het is officieel een 30-kilometerweg, maar ondanks dat gebeuren er veel ongelukken. Vooral op die zebrapaden. Regelmatig worden er mensen aangereden en om dat in de toekomst te voorkomen, is nu bij wijze van proef één zebrapad veiliger en zichtbaarder gemaakt.
Profielfoto van van den Broek Rob
Geschreven door
van den Broek Rob

Grote, witte en geribbelde betonblokken met een waarschuwingslichtje erop. Met deze simpele ingreep moet het gevaarlijkste zebrapad op de Kapelstraat in Heeze een stukje veiliger en zichtbaarder worden.
Invalide door aanrijdingRens Guitjens werd er vier jaar geleden aangereden, toen hij even naar de supermarkt wilde gaan. "Halverwege, zeg maar op de middenstreep, ben ik geschept door een auto. Met een dame erin, ze had mij niet gezien." Sindsdien kan Rens nauwelijks lopen en is hij aan zijn scootmobiel gebonden. Het verhaal greep een lokaal betonbedrijf aan en dat besloot het bewuste zebrapad aan te pakken.
Hoewel het eigenlijk de taak is van de gemeente, steekt nu een particulier bedrijf de handen uit de mouwen. "Ik vind het een gebaar aan de gemeente Heeze én aan de gemeenschap van Heeze niet te vergeten", aldus initiatiefnemer John Swaans.
'Betonnen steentje bijdragen'De slachtoffers zijn blij met het initiatief. "Op die manier dragen ze toch letterlijk een steentje, een betonnen steentje, bij aan de veiligheid van het dorp", aldus Guitjens.
De aanpassing aan dit zebrapad is een cadeautje. Maar de initiatiefnemers en de slachtoffers hopen dat de gemeente ook de andere zebrapaden in het dorp wil aanpakken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.