Video

Brabant steekt massaal de handen uit de mouwen voor NLdoet

10 maart 2017 om 12:02 • Aangepast 21 november 2020 om 02:56
nl
Brabant steekt vrijdag en zaterdag massaal de handen uit de mouwen voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In totaal worden er ruim 9500 klussen gedaan door vrijwilligers, variërend van het lenteklaar maken van een tuin, het opknappen van een buurthuis tot wandelen met bewoners van een verzorgingshuis.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

In Helmond helpen burgemeester Elly Blanksma en de wethouders vrijdag bij het dierenasiel en de Dierenambulance. Het gezelschap arriveerde rond negen uur 's ochtends en Twan Spierings van het dierenasiel had al allerlei klusjes bedacht. 'Vieze handjes krijgen'"Ze gaan honden uitlaten, hondenhokken schoonmaken en ook de kattenhal krijgt een poetsbeurt. Het wordt ook een beetje vieze handjes krijgen vandaag" aldus Spierings. Het asielgebouw zal lenteklaar worden gemaakt door een grondige opruim- en schoonmaakbeurt. 

Wachten op privacy instellingen...

 Ook Villa Pardoes krijgt hulpOok Villa Pardoes kon de hulp tijdens NLdoet goed gebruiken. Werknemers die normaal gesproken geneesmiddelen ontwikkelen, verfden vandaag houten schuurtjes. "Het is weer eens wat anders. Het is vooral fijn om met collega's iets goeds te doen voor een mooie instelling", is een van de positieve reacties die in Kaatsheuvel klonk. Koningspaar in BredaOok het koninklijk paar maakte vrijdag haar opwachting in Brabant. In de buurttuin in Breda-Noord hielpen koning Willem-Alexander en koningin Màxima met de ombouw van het stukje braakliggend terrein naar moestuin, kindertuin en natuurspeeltuin. 

Wachten op privacy instellingen...

 Eeuwenoude kanonnen gevondenVrijwilligers bij Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther deden vrijdagmorgen een bijzondere ontdekking toen de de moestuin onder handen namen. Onder het overwoekerde stuk grond vonden ze twee eeuwenoude kanonnen. In Breda zijn vrijdag ruim tachtig directeuren, ondernemers en managers plus leden van het college van burgemeester en wethouders in de Buurttuin Breda in de wijk Hoge Vucht om de tuin op te knappen. Niet alleen mensen die zich normaal al inzetten als vrijwilliger zijn van de partij, ook veel anderen die eenmalig een handje helpen. Veel directeuren, bestuurders en leden van het koninklijk huis komen twee dagen lang in actie voor NLdoet

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.