Video

Opvallende transfer: Maartje Paumen stopt bij Den Bosch en gaat naar Antwerpen

10 maart 2017 om 12:29 • Aangepast 21 november 2020 om 02:56
nl
Het zal even wennen zijn voor de Bossche hockeyfans. Maartje Paumen is vanaf volgend seizoen niet meer in het tenue van HC Den Bosch te zien. Het Bossche clubicoon neemt na dertien jaar afscheid van Den Bosch en gaat voor de Belgische hoofdklasser Royal Antwerp Hockey Club spelen.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Vorig jaar november gaf Paumen al aan niet meer voor Oranje te willen uitkomen. Ze was echter nog niet van plan om helemaal te stoppen met hockeyen. En toen belde Royal Antwerp. "Na het afsluiten van mijn interlandcarrière vond ik de aanbieding van Royal Antwerp een uitgelezen kans om dichtbij huis, maar toch in een andere competitie en cultuur te gaan spelen", laat de aanvoerder van HC Den Bosch weten. PrijzenWat betreft haar ambities verandert er bij Royal Antwerp HC niet veel: ze blijft om de prijzen spelen. "Het is een prachtige club, die meedoet in de strijd om het landskampioenschap. Bovendien zit het Belgische hockey sinds enkele jaren sterk in de lift", aldus de tweevoudig olympisch kampioen.

Dertien jaar lang maakte Paumen deel uit van de vrouwenselectie van HC Den Bosch. Daarmee won ze tienmaal de landstitel en werd ze negen keer Europees kampioen voor clubteams (EHCCC).  "Den Bosch is mijn familie en zit voor altijd in mijn hart. Door de jaren heen heb ik zoveel mooie momenten beleefd, op en buiten het veld met fantastische teamgenoten en staf. Ik ben heel dankbaar voor alle mooie jaren bij deze fantastische club."

Nederlandse club geen optieEn omdat ze zich zo verbonden voelt met de Bossche club, was het voor haar geen optie om voor een andere club in Nederland te spelen. "Dat voelt niet goed. Natuurlijk hoop ik dat ik die fantastische jaren bij de club mooi kan afsluiten. Ik ga nog volle bak en zoals altijd voorop in de strijd voor de play-offs en de EHCCC, die we in juni op onze eigen club spelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.