Vrouw in rolstoel overgoten met bijtende vloeistof in Breda, twee flessen zoutzuur gevonden

10 maart 2017 om 21:04 • Aangepast 21 november 2020 om 02:56
nl
Een vrouw in een elektrische rolstoel zegt dat ze vrijdagmiddag op de Jacob Catssingel in Breda door twee jongens op een scooter is overgoten met een bijtende vloeistof. De politie onderzoekt of haar verhaal klopt. Ze zou al eerder zichzelf iets hebben aangedaan. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De trauma-arts is in de ambulance meegereden.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Volgens de politie beweerde de vrouw dat ze rond één uur vanuit een park was achtervolgd door twee jongens op een scooter. Die zouden zoutzuur over de vrouw hebben gegooid. De daders gingen er daarna vandoor, stelt de vrouw. Omstanders troffen de vrouw trillend en onder de vloeistof in haar rolstoel aan. 'Rood gezicht'Leerlingen van het Brederocollege zagen de vrouw in haar rolstoel voorbijrijden. "Ze had een heel rood gezicht en haar ogen stevig dichtgeknepen", vertelt een leerling. "Achteraf gezien kan dat door de pijn zijn geweest." De leerlingen zagen verder geen andere mensen in de buurt van de vrouw. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen ter plaatse. De brandweer heeft de vloeistof zoveel mogelijk van de vrouw afgehaald. Hoe ernstig de vrouw gewond is geraakt, is niet bekend. Volgens de politie was het slachtoffer wel aanspreekbaar.

Wachten op privacy instellingen...

ZoutzuurflessenDe brandweer heeft iets verderop in de straat twee zoutzuurflessen te gevonden. De politie heeft de straat afgezet. De technische recherche onderzoekt de zaak. Zo wordt gekeken of er camerabeelden beschikbaar zijn. Volgens een buurtbewoner zou de vrouw eerder al eens in het ziekenhuis zijn beland, omdat ze zichzelf iets had aangedaan. De politie heeft het slachtoffer nog niet uitgebreid kunnen spreken en kan dat niet bevestigen. De politie is op zoek naar getuigen. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.