#Tevredenlander: 'Tijd voor positiviteit' omdat heel veel wél goed gaat

10 maart 2017 om 18:17 • Aangepast 21 november 2020 om 02:55
nl
Klagen. Wij Nederlanders kunnen er wat van. Zeker nu met de verkiezingen voor de deur. Vooral veel negatief nieuws bereikt ons. Om Nederland positiever te maken, bedachten Irene Rompa en Silke Tijkotte #tevredenlander. Omdat heel veel wél goed gaat in het land.
Profielfoto van van Middendorp Petra
Geschreven door
van Middendorp Petra

De twee bedenkers appen elkaar sinds december vorig jaar over dingen en gebeurtenissen in Nederland waar ze tevreden over zijn. Als afsluiter zetten ze de hashtag #tevredenlander erbij. Zelf werd de uit Terheijden afkomstige Irene Rompa blijer van deze manier van denken. "Als ik op straat wandel, bedenk ik me dat het een veilig land is. En wanneer ik om me heen kijk, besef ik me dat er geen afval ligt. Ik ben me veel bewuster van dingen die wel positief zijn in het leven."

 Positief geluidMet de verkiezingen in aantocht is het volgens Irene helemaal belangrijk om positief te blijven. "Silke en ik zijn #tevredenlander begonnen omdat al het negatieve nieuws over Nederland ons angstig maakt. Op 15 maart willen we niet stemmen vanuit angst maar vanuit een positieve benadering van de status van het land." Irene benadrukt dat #tevredenlander er niet is om mensen de mond te snoeren. Mensen mogen zeggen dat het niet goed gaat, dat ze ontevreden zijn en dat dingen moeten veranderen. "Wat wij willen is tegenover het negatieve ook iets positiefs zetten. Een stukje bewustwording dat het niet alleen maar slecht is."

 Hoe het werktDe hashtag is bedoeld voor onder meer Twitter en Facebook. Als je de hashtag in het bericht zet, komt alles onder dit onderwerp te staan. Zo krijg je een hele lijst met tevreden geluiden en berichten. Irene is erg blij met alle positieve tweets en mededelingen op social media. Vooral op Facebook staan veel leuke reacties. "Iets wat heel klein begonnen is, pakt nu groots uit. Daar zijn we allebei erg tevreden over."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.