Baden in een badkuip met 100.000 gehaakte hartjes: 'Er is al zo veel ellende'

11 maart 2017 om 14:39 • Aangepast 21 november 2020 om 02:54
nl
Baden in liefde, wie wil dat nou niet? En het kan, tenminste, als er een beetje doorgehaakt wordt. Initiatiefnemer van het plan Anneke Kuijken hoopt een bad te kunnen vullen met 100.000 gehaakte hartjes. “Ik wil mensen ervan bewust maken dat je ook met iets moois en positiefs bezig kunt zijn”, legt ze uit.
Profielfoto van Peer van den Heuvel
Geschreven door

Acht dames zitten zaterdagochtend aan een lange tafel te haken in boekwinkel Gianotten in Tilburg. Er schuiven steeds meer dames aan. De haaknaalden en bolletjes wol liggen voor ze klaar, maar veel vrouwen hebben hun eigen spulletjes meegenomen. Ze zitten fanatiek te haken. “Ik houd van haken en ik vind dit een mooi initiatief”, zegt een van de dames. Wol in allerlei vrolijke kleuren ligt verspreid over de tafel.

Wachten op privacy instellingen...


Badeend
Op de tafel staat een blauw plastic minibadje met daarin een laagje gehaakte hartjes in alle kleuren, en een gehaakt badeendje. Het eendje kan zich alvast baden in de liefde, maar voor het echte werk moet nog wel even doorgehaakt worden.

Uiteindelijk hoopt Anneke op 100.000 hartjes. Ze heeft er nu 7000 duizend. Terwijl ze gezellig zitten te keuvelen haken de dames gestaag door. Bovendien hoeft het vandaag niet af. “Ik wil door het land trekken en op verschillende evenementen gaan staan, zodat iedereen mee kan haken.

Wachten op privacy instellingen...


“Er is zoveel ellende in de wereld en dit is iets positiefs wat je zelf in de hand hebt”, zegt Anneke. En dat positieve, dat voelen de vrouwen wel. Langzaamaan schuiven er steeds meer vrouwen aan. Een vrouw uit België had het er voor over een uur te reizen.

“Ik vindt het een mooi initiatief en daar wil ik graag bij zijn”, zegt ze. Sommige vrouwen haken niet mee, maar hebben thuis hard gewerkt en komen hun hartjes afleveren. De meeste komen af op Hanneke’s oproep op Facebook.

Bad gezocht
Gezien het tempo van de haaksters zou de droom van Anneke wel eens uit kunnen komen. Er is maar één obstakel. Het bad. Wat dat heeft Anneke nog niet. “Het moet een vrijstaand bad zijn, dat is makkelijker te verplaatsen”, zegt ze. Ook het bad moet door het land gaan reizen, zodat iedereen zich kan baden in liefde. Dus wie er nog een badkuip over heeft…

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!