Video

Radiofielen op zoek naar oude onderdelen in tijden van DAB en podcasts

11 maart 2017 om 16:55 • Aangepast 21 november 2020 om 02:54
nl
Het is misschien een uitstervend ras, maar ze zijn er nog steeds: de radio-zendamateurs. Zaterdag kwamen er zo'n 5000 radiofielen naar de Landelijke Radio Vlooienmarkt in het Autotron in Rosmalen, op zoek naar oude onderdelen.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

De ruis van het zoeken naar een radiozender ergens in de ether is voor meeste van ons een nostalgisch geluid. We zijn ondertussen gewend aan digitale radio op internet, DAB en podcasts. Maar voor de bezoekers van de radiovlooienmarkt is het nog altijd dagelijkse kost. Hun leven draait om oude radio's en zendapparatuur. En dat gaat in veel gevallen best ver.

Gek
Een radiofiel is iemand die gek is”, vertelt een radiofiel. Maar het is wel een uitstervend ras, denken ze. “Veel zijn er boven de zestig, over dertig jaar denk ik niet dat deze beurs nog bestaat”, vertelt een andere radiofiel.

Wachten op privacy instellingen...

Voor de jeugd, die maar met mobieltjes op de bak hangt, hebben de mannen geen goed woord over. “Hun moeder kan er tegen praten wat ze willen, maar ze reageren pas als je dat mobieltje afpakt”, aldus een man. “Ik vind het gewoon stom. Ze leren niks meer zo. Vandaag of morgen kunnen ze nog geen band meer verwisselen.”

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.