PSV wint op bezoek bij Go Ahead Eagles, Siem en Luuk De Jong scoren allebei

11 maart 2017 om 20:09 • Aangepast 21 november 2020 om 02:53
PSV heeft zaterdagavond weer gedaan wat het moest doen in de top van de eredivisie. De ploeg van trainer Phillip Cocu won in Deventer van Go Ahead Eagles (1-3).

Bij PSV stond Siem de Jong weer in de basis. Vorige week was dat tegen Roda JC ook het geval, hij scoorde toen twee keer. Marco van Ginkel is inmiddels weer fit, maar in de ogen van Cocu was hij nog niet fit genoeg om te starten. “En  Siem de Jong heeft het vorige week goed gedaan.”

De van Newcastle United gehuurde aanvallende middenvelder scoorde ook nu weer. Vijf minuten voor rust trok Rochdi Achenteh Davy Pröpper aan zijn shirt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Kevin Blom kon niet anders dan fluiten voor een penalty. Het thuispubliek zag het anders en zong dat Blom de uitslag al wist. Siem de Jong nam de gegeven strafschop goed en bracht PSV zo op 0-1.

Eerder was het Gaston Pereiro die scoorde voor PSV. Blom floot bij die goal echter voor een duwfout van Hector Moreno.

Snel gelijk, alsnog winst
Na rust stonden de Eindhovenaren te slapen. Enkele minuten na de hervatting stond het 1-1. Elvis Manu kreeg de bal van Daniel Crowley. Nadat hij de bal eenmaal onder controle had, tikte hij de bal rustig in het PSV-doel.

Een kwartier na de rust kwam PSV weer op voorsprong. Nadat Siem de Jong al een grote kans had gehad, was het nu Luuk de Jong die in scoringspositie kwam. Op aangeven van Santiago Arias kon de aanvoerder simpel scoren. Met zijn achtste treffer van het seizoen bracht hij PSV weer op voorsprong. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd tilde Andrès Guardado de stand naar 1-3. Op aangeven van invaller Steven Bergwijn scoorde hij zijn eerste doelpunt van het seizoen.