Emotionele Luuk de Jong krijgt weer geel voor protesteren

11 maart 2017 om 23:25
nl
De broers Luuk en Siem de Jong scoorden allebei voor PSV in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Na afloop waren ze eensgezind: er had meer gescoord moeten worden, maar de overwinning was dik verdiend.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Luuk de Jong: “We waren sterker, ze hadden weinig te vertellen. Maar door één moment komen zij dan op 1-1. Daarna doen we het goed en winnen we dik verdiend.“ Ook Siem was duidelijk: “We hebben goed gespeeld. We hadden alleen wel wat meer mogen scoren. Dat geldt voor mij en nog wat meer spelers.”

'Ga de wedstrijden zeker volgen'
Beide spelers kijken met vertrouwen naar morgen, als titelfavorieten Ajax en Feyenoord in actie komen. PSV staat nu op een pubntje van Ajax en op vijf punten van Feyenoord en komt dus heel dichtbij als de andere teams punten verspelen. Luuk de Jong: “Ik ga de wedstrijden niet helemaal kijken, maar ga alles wel volgen. Hopelijk zijn de resultaten van de anderen goed voor ons.”

Over de harde overtreding van Sam Hendriks op Siem de Jong was het slachtoffer helder: “Het was een vervelende overtreding Ik schrok zelf ook van die trap, gelukkig ging ik niet door mijn enkel. Sam kwam nog wel naar me toe in de rust om excuses te maken, ik weet dat hij niet bewust zo zal doen. Gelukkig ben ik er goed uitgekomen.”

Excuses aan Blom voor emotionele reactie
Broer Luuk de Jong ageerde fel tegen de scheidsrechter, die Hendriks niet eens een kaart gaf voor de gemene overtreding “Ik zeg nooit rare dingen, maar misschien was ik iets te fel. Dat zijn emoties. Ik vond dat de scheidsrechters moeten zien dat het een harde overtreding is. Ik moet dan misschien niet ageren, maar uit emotie reageer ik dan iets te overdreven. Ik heb scheidsrechter Blom ook excuses gemaakt.“

Luuk de Jong kreeg de afgelopen periode al drie gele kaarten vanwege protesteren. Dat het Siem de Jong was die hard werd neergehaald maakt niet heel veel verschil volgens Luuk. "Het is en blijft je broer. Toch denk ik dat ik bij al mijn ploeggenoten zo had gereageerd.”

Siem de Jong: 'wil zoveel mogelijk spelen'
Siem de Jong mocht starten, ondanks het feit dat Marco van Ginkel weer fit is. Kort voor Tijd werd Siem gewisseld voor Jorrit Hendrikx. “Ik ben blij dat is speel en dat ik belangrijk kon zijn vandaag. Het is nu aan de trainer of ik blijf staan. Ik hoop zoveel mogelijk te spelen uiteraard. “

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.