'Onze straat' maakt zich zorgen of hun kinderen straks nog wel werk hebben

13 maart 2017 om 19:57
nl
Bij de verkiezingen van komende woensdag is werkgelegenheid een van de speerpunten van de politieke partijen. In 'Onze straat' hebben de buurtjes van verslaggever Ronald Sträter en Birgit Verhoeven gelukkig allemaal werk of zijn ze gepensioneerd, maar ze maken zich wel zorgen over het onderwerp.
Profielfoto van Buro Redactie
Geschreven door
Buro Redactie

Zo heeft Ellie het idee dat er werk genoeg is. "Maar dat mag gewoon niet opgevuld worden omdat er niet genoeg geld is", zo zegt zij. "Er zijn heel veel mensen die toch gewoon graag willen werken. Die zullen geholpen moeten worden en daar is meer geld voor nodig".

Buurvrouw Rani denkt daar anders over. Zij denkt iedereen die wil werken wel kán werken. "En ik denk dat mensen die niet willen werken, zullen zeggen dat er geen werk te krijgen is."

'Sommigen zitten liever in de WW'
Volgens Frank moet de overheid werken aantrekkelijker maken. "Ik hoor van uitkeringstrekkers dat ze liever in de WW zitten dan gaan werken omdat ze anders een dief zijn van hun eigen portemonnee. Ik vind dat de huidige lonen losgekoppeld moeten worden van de WW-uitkering."

"Voor de generatie van mijn kinderen zie ik het wel somber tegemoet", zegt bewoner Jos uit de Adriaan Klaassenstraat. "Waar moeten straks al die banen vandaan komen? Op een groot kantoor administratief werk doen, dat zal voor mijn kinderen niet meer weggelegd zijn. Ze zullen iets anders moeten, en ik ben wel benieuwd hoe dat eruit gaat zien."

Er moet iets aan gebeuren
Zijn buurman, Frans, wordt een beetje moedeloos van dit onderwerp. "We zijn hier al sinds de jaren 70 over bezig. En als je kijkt dat ongeveer 10 procent van de beroepsbevolking werkloos is, zou daar best eens iets aan mogen gebeuren."

 Alle meningen, verhalen en wat de buurtjes gaan stemmen vind je hier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.