Dai Dai Ntab pakt wereldbeker 500 meter

12 maart 2017 om 14:39
nl
Dai Dai Ntab heeft zondag de wereldbeker op de 500 meter veroverd. De 22-jarige schaatser uit Oisterwijk won ook de tweede race op de kortste afstand in het Noorse Stavanger. Hij zette een tijd van 34,72 seconden neer.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Ntab won zaterdag al goud op de 500 meter. Hij was toen de snelste met 34,93 seconden. “Ik ben er hartstikke blij mee dat het gewoon twee keer lukt”, vertelt de schaatser aan Omroep Brabant.

Het is wederom een Nederlands feestje op het podium met de eerste vier plaatsen. Achter Ntab pakte Ronald Mulder opnieuw zilver (34,77) en Jan Smeekens brons (34,81). Kai Verbij, die zaterdag Smeekens nog naar de vierde plek verwees met een verschil van 0,006 seconde, moest deze keer met de vierde positie (34,83) genoegen nemen.

'Vertrouwen volgend seizoen'
“Het is een heel goede prestatie dat we met z’n vieren op het podium staan”, aldus Ntab. Zijn eigen prestaties geven hem ‘veel vertrouwen’ voor het volgende seizoen. “Een medaille zou dan mooi zijn. Ik hoop gewoon dat ik een goede zomer ga draaien zonder blessures en dan zien we het wel.”

Eerst gaat hij nog op deze overwinning proosten. “Het gaat wel even gevierd worden, ja. Het is ook het einde van het seizoen, dus dat kan best.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.