Willem II klimt na sterke zege op PEC Zwolle

12 maart 2017 om 15:55 • Aangepast 21 november 2020 om 02:53
Willem II heeft zondag de achtste overwinning van het seizoen geboekt. De Tricolores wonnen in eigen huis met 2-0 van PEC Zwolle.
Profielfoto van Pepijn Nagtzaam
Pepijn Nagtzaam

Willem II had al na drie minuten via Obbi Oulare kunnen scoren. De Belg, die voorin de niet geheel fitte clubtopscorer Fran Sol verving, stuitte na een voorzet van Dico Koppers echter op doelman Mickey van der Hart. Die redde een kwartier later ook op een schot van Jordy Croux.

Halverwege de eerste was het wel raak toen Erik Falkenburg scoorde namens Willem II. Tien minuten later was het weer raak, Falkenburg kopte de bal binnen - dacht men. Volgens scheidsrechter Kuipers is de bal de doellijn niet gepasseerd.

Zeg het maar, was 'ie nou wel of niet over de lijn heen? De één denkt van niet.

En de ander zag 'm juist wél erin gaan.

Men lijkt eensgezind over het nut en noodzaak van doellijntechnologie in stadions.

Tweede helft
In de tweede helft liep het stukken beter bij de gasten. Zo was PEC na een uur spelen twee keer dicht bij de gelijkmaker. Met name de eerste kans voor Danny Holla was groot. Willem II-doelman Kostas Lamprou tikte diens kopbal echter knap uit de bovenhoek.

Het Zwols offensief nam daarna echter af, waarna Thom Haye het duel besliste met de 2-0. De Tilburgers staan door de zege negende met 32 punten.