Video

Pelgrimstochten voor bejaarden? Rebecca (19) bewijst het tegendeel met voettocht naar Spanje

12 maart 2017 om 17:15
nl
Bedevaartstochten worden gemaakt door oude mensen, is vaak de gedachte. Maar Rebecca Toet (19) uit Fijnaart laat zien dat ook jongeren nog geïnteresseerd zijn in religieuze tochten naar het Spaanse Santiago de Compostella. Ze vertrok zondag voor een looptocht naar het bedevaartsoord.
Profielfoto van yoeri vugts
Geschreven door
yoeri vugts

Volgens de legende spoelde de boot met het lichaam van de apostel Jakobus de Meerdere aan in Santiago de Compostella, in het noorden van Spanje. Het is daarom voor bedevaartsgangers een must see. "Mijn eigen kerk in Fijnaart is naar hem vernoemd, dus dan is zo'n tocht wel mooi om te doen", aldus Rebecca, die vlak vertrek nog als misdienaar optrad.

Tent in de voortuin
2300 kilometer heeft Rebecca af te leggen de komende maanden. Via België en Frankrijk hoopt ze deze zomer haar bestemming te bereiken. Eind juli moet ze weer in Fijnaart zijn, net op tijd voor de start van haar studie. Maar eerst is het lopen geblazen. "Ik heb veel geoefend en heb de afgelopen week in de tuin van mijn huis geslapen. Ook ben ik al vaker alleen op reis geweest. Het komt allemaal wel goed, ik ben nergens bang voor."

Rebecca's ouders hebben er alle vertrouwen in. "Als je zo'n kans krijgt, moet je hem grijpen. Als je tachtig bent, heb je het maar mooi gedaan", zegt vader Albert Jan.

Na een gelukswens van de diaken en een laatste kus met pa en ma, vertrekt Rebecca met een twintig kilo wegende backpackerstas. Haar moeder geeft haar nog een laatste opdracht mee: "Wel bellen, hè!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.