10 praktische tips om gelukkig te worden op je werk

14 maart 2017 om 08:49
nl
Je werk is een groot onderdeel van je leven. Dus kun je daar maar beter een beetje gelukkig zijn. Allerlei goeroes en deskundigen zijn maandag in Helmond om te praten over geluk op de werkplek. En hoe dat geluk te bereiken. De hele week staat het onderwerp nog op de agenda tijdens de Dutch Happiness Week.
Geschreven door

Een makkelijk recept voor geluk op de werkplek is er niet. Maar, zo zeggen de deskundigen, de ingrediënten zijn er wel. Ze willen graag tien tips met ons delen. Niet alleen voor de onderdanen, maar ook voor de bazen!

  1. Wens je collega's vrolijk 'goedemorgen' iedere dag.
  2. Mocht je collega alleen chagrijnig wat terugmompelen, geef niet op, maak echt contact en begin een leuk gesprekje.
  3. Willekeurige vriendelijkheid! Doe totaal onverwacht iets leuks voor je collega. Ongevraagd een zelfgebakken koekje van thuis op het bureau leggen.
  4. Steek energie in dingen waar je goed in bent en ontwikkel die. Steek minder energie in dingen die je toch niet kunt.
  5. Zit je vast in een baan die je haat? Vraag je niet af wat je verliest als je de baan opzegt, vraag je af wat je verliest als je de baan houdt.
  6. 80 uur per week de workaholic uithangen is niet efficiënt. Je krijgt minder werk gedaan dan werknemers die 40 uur per week werken!
  7. Voor de managers: ken je werknemers, weet wat ze beweegt en trek dagelijks tijd uit om met ze te praten. De manager van de toekomst is een kei in menselijke relaties, die erin getraind is om het geluk van zijn werknemers te bevorderen en voorop te stellen. Niet uit idealisme, maar gewoon omdat het meer productiviteit oplevert.
  8. Geef een compliment aan je collega's als ze iets goed doen. In Nederland besteden we te veel tijd aan praten over dingen die we fout doen, niet de dingen die wel goed gaan.
  9. Blijf in contact met je passie. Bij een slechte dag op je werk: vraag je af waarom je het werk ook alweer deed.
  10. Aan het einde van de werkdag: noem drie positieve dingen die er gebeurd zijn op je werk. Focus op het positieve.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.