Johan Vlemmix en Rob Bartol lastiggevallen door jongeren: 'Donder op met die camera'

13 maart 2017 om 18:32
nl
Verslaggever Rob Bartol van Omroep Brabant en royaltyfan Johan Vlemmix hebben het maandagmiddag tijdens opnames aan de stok gekregen met een groepje jongeren in Tilburg. De beelden waarop te zien is dat een van de jongens aan de camera zit en de ruzie die daarop volgt, zijn binnen een paar uur al tienduizenden keren bekeken op Dumpert.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Vlemmix en Bartol waren in Tilburg om een reportage te maken over de route die Willem-Alexander en Máxima op Koningsdag afleggen in Tilburg.

In de video op Dumpert is te zien dat de jongens roepen dat ze niet gefilmd willen worden. Eén van de jongens zit vervolgens aan de camera van de verslaggever, waarop Bartol de jongen een duw geeft. De jongens lopen na wat verdere woordenwisselingen weg.

'Donder op'
“Donder op met die kankercamera, was het eerste wat ik hoorde”, vertelt verslaggever Rob Bartol. “Het was overduidelijk dat ze gewoon aan het provoceren waren en uit waren op ruzie. Ik zou echt niet weten waarom iemand zoiets zou doen.”

Johan Vlemmix vertelt aan Omroep Brabant dat hij erg geschrokken is van de situatie. De journalistenvakbond NVJ doet momenteel onderzoek naar bedreiging van journalisten tijdens hun werk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.