Video

Slapeloze nachten na overval New York Pizza, 'Ik denk steeds: als het maar niet weer zo'n idioot is'

13 maart 2017 om 19:30 • Aangepast 21 november 2020 om 02:51
nl
Na de overval op New York Pizza aan de Heksenwaag in Breda is ze extra alert: "Als de deur opengaat, kijk ik vrijwel meteen wie er binnenkomt. Of het niet weer zo'n idioot is die komt binnenstormen." De medewerkster werd in december overvallen en bedreigd met een mes. Ze deed maandagavond haar verhaal in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

“Ik heb slapeloze nachten, heel veel. Het beeld blijft terugkomen. Het is echt iets waar je veel tijd voor nodig hebt om te verwerken”, vertelt ze.

Met mes bedreigd
De pizzatent werd vorig jaar vlak voor sluitingstijd overvallen op vrijdagavond 2 december. Een man met een groene bivakmuts op kwam rond half elf binnen en wilde geld hebben. “Eerst denk je dat het een grap is en reageer je er niet heel erg op. Totdat hij een mes tevoorschijn haalt en dan weet je toch echt wel: dit is menens.”

De medewerkster gaf de overvaller geld uit de kassalade, maar dit vond hij niet genoeg. Hij stuurde haar en een collega naar achter, naar de kluis. Maar de medewerkers zijn niet bevoegd om de kluis open te maken en konden er dus niet bij.

Medewerkers op de grond
De man riep dat de medewerkers op de grond moesten gaan liggen. Binnen een minuut ging hij ervandoor. De medewerkers bleven daarna nog even liggen, omdat ze niet direct omhoog durfden te komen. “Dat is echt heel eng. Het is niet iets wat ik iemand toewens”, aldus de medewerkster.

De overvaller ging er uiteindelijk met maar een paar tientjes vandoor. De politie is nog altijd op zoek naar hem. Het gaat om een blanke man van ongeveer 1,80 meter. Hij droeg een grijze hoodie en blauwe joggingbroek. Ook had hij dus een groene bivakmuts op. Hij sprak accentloos Nederlands.

Zelfde dader bij straatroof?
De politie houdt er rekening mee dat de man ook verantwoordelijk is voor een straatroof, of in ieder geval een poging, in oktober. Een vrouw die net gepind heeft in hetzelfde winkelcentrum als waar de New York Pizza zit, wordt van achter aangevallen als ze naar huis loopt. Deze dader droeg ook een groene bivakmuts en bedreigde het slachtoffer met een zelfde soort kartelmes als bij de overval. Voor zover bekend heeft hij niks buitgemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.