Video

De allergemiddeldste buurt stemde in 2013 precies zoals het hele land, wat doen ze nu?

14 maart 2017 om 19:50 • Aangepast 21 november 2020 om 02:51
nl
Stembureau 't Houwke in Breda is het meest gemiddelde stembureau van Brabant. Ten minste, vier jaar geleden. Toen was de uitslag bijna hetzelfde als de landelijke uitslag. Dat zocht de Volkskrant uit. Omroep Brabant polste bij de bewoners in de wijk wat ze deze keer gaan stemmen.
Profielfoto van Buro Redactie
Geschreven door
Buro Redactie

Het stembureau ligt in de wijk Heusdenhout. "Er woont hier van alles. Daar in de flat wonen veel ouderen, daar komt wekelijks een ambulance. Die flat is huur en de rest zijn allemaal koophuizen. Het is een heel gemiddelde wijk," aldus een bewoner.

Wachten op privacy instellingen...

Gemiddeld
Of er bij deze verkiezingen weer zo gemiddeld wordt gestemd, weten de bewoners ook niet. "GroenLinks is veel gegroeid in de peilingen, maar ik denk niet dat er nu meer GroenLinks wordt gestemd," zegt een PVV-stemmer. "Ik denk wel dat er weer VVD wordt gestemd en niet alleen omdat ik dat zelf ook stem," aldus een ander.

Wachten op privacy instellingen...

Veel bewoners hebben zelf wel het idee dat de wijk een goede afspiegeling is van Nederland. "Maar het is niet het Nederland dat ik ken van televisie," vertelt een VVD-stemmer. "Op tv zie je alleen nieuws en dat gaat alleen over slechte dingen. Je ziet het natuurlijk nooit als een buurman je ergens bij helpt of zo," weet een GroenLinks-stemmer. En dat gebeurt in de buurt van wijkcentrum 't Houwke nog genoeg. "Het is gewoon een nette buurt," aldus een zwevende kiezer.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.