Locadia scoort weer: 'Ik voel me gewoon fit en ben er klaar voor' - Omroep Brabant

Locadia scoort weer: 'Ik voel me gewoon fit en ben er klaar voor'

14 maart 2017 om 08:40 • Aangepast 21 november 2020 om 02:51
nl
Jurgen Locadia speelde maandagavond de hele wedstrijd met Jong PSV tegen stadgenoot FC Eindhoven. Na een hattrick voor Gudmundsson maakte Locadia vlak voor tijd de 0-4. Kort daarop maakte Justin Lonwijk zijn eerste goal in het betaald voetbal, waardoor Jong PSV de Lichtstadderby afgetekend won: 0-5.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Locadia, die lang geblesseerd was, vond het op deze manier lekker voetballen op maandagavond. “Ja, zeker. Vooral dat je na zoveel maanden je eerste goal maakt man. We kregen veel ruimte de tweede helft, dus ik was er wel naar op zoek. Ik ben blij dat het gelukt is” Locadia snapt dat hij nu nog bij Jong PSV speelt. “Ik ben er echt lang uit geweest, je ziet dat ik het nodig heb. Het ritme, de balaannames die kloppen nog niet allemaal. Maar ik ga niet het hele seizoen in Jong PSV spelen.”

Locadia klaar voor inhaalrace met Feyenoord en PSV
“Ik voel me gewoon fit, het is de keuze van de trainer wanneer ik weer in het eerste kom. Ik heb heel weinig gespeeld, dus ik begrijp het wel. Maar ik ben er wel klaar voor. Ik hoop met mijn kwaliteiten nog bij te dragen aan de inhaalrace tegen Ajax en Feyenoord. Het zal moeilijk worden, maar wie weet laten ze nog punten liggen.”

Eindhoven-captain Dario van den Buijs was ontgoocheld na afloop. “Er staat 0-5 op het scorebord, dat is heel zuur. We wisten dat PSV met een sterke voorhoede zou spelen, maar dit was niet het plan. We beginnen nog wel goed, maar na de goal dan komen er zoveel gaten. We moeten niet meer uit elkaar vallen zoals vandaag.“ Eindhoven is door de nederlaag gezakt naar plaats elf.

Hattrick Gudmundsson
Gudmundsson maakte de 0-1, 0-2 en 0-3 tegen FC Eindhoven. Met die hattrick zette hij Jong PSV in een zetel richting de winst. Voor de IJslander was het zijn derde hattrick van het seizoen. In de laatste negen wedstrijden in de Jupiler League kwam hij tot elf treffers.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.