Been gebroken in de Alpen? Met de ambulance en Brabantse gezelligheid terug - Omroep Brabant

Been gebroken in de Alpen? Met de ambulance en Brabantse gezelligheid terug

14 maart 2017 om 15:31
nl
Been gebroken tijdens wintersport of gewoon gevallen tijdens een tripje in het buitenland? Tja, hoe kom je dan terug naar Nederland? De Brabantse BAS Ambulance Service uit Halsteren pikt je op en zet je thuis voor de deur weer af.
Geschreven door

Vooral tijdens de carnavalsvakantie is het topdrukte. Zeker dit jaar, want tijdens de carnaval had niet alleen een groot deel van Nederland vakantie, ook in België waren de scholen die week dicht. En dat betekende drukte op de pistes en helaas ook veel ongelukken.

[tweet:https://twitter.com/petravanmiddend/status/841632924734767104]

Bas Ambulance Service krijgt opdracht van de reisverzekering om iemand op te halen in bijvoorbeeld de Oostenrijkse Alpen. Dat kunnen Nederlanders zijn, maar ook Belgen en Amerikanen. Want ook die mensen vervoert BAS terug naar land van herkomst.

[tweet:https://twitter.com/petravanmiddend/status/841640408853680130]

“Het meest bijzondere wat we voorbij hebben zien komen? Dat was vorig jaar”, zegt Elène Minderhoud, manager van het bedrijf. “Een meneer van in de 90 moest terug naar Brabant. Hij was gevallen en had daarbij zijn been gebroken. Hij stond al op de latten sinds zijn zevende en had nog nooit wat gehad.”

Dankbaar

Het is voor ons ook heel dankbaar werk. “Mensen zijn vaak blij en opgelucht als de ambulance er is. Vaak liggen ze in een land waar ze taal niet goed spreken. Dat is moeilijk en daardoor worden ze emotioneel als ze eindelijk naar huis kunnen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.