Jeugddetentie geëist na woningoverval (zonder buit) in Lepelstraat

14 maart 2017 om 15:19
nl
Een van de mannen die vorig jaar maart een woningoverval zouden hebben gepleegd in Lepelstraat, moet de cel in. Justitie eiste dinsdag bij de rechtbank in Breda twaalf maanden jeugddetentie, waarvan vier voorwaardelijk.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgens justitie hebben hij en zijn mededaders het echtpaar dat in het huis aan de Kerkstraat woont, met een mes bedreigd. Ook is er gevochten met de mannelijke hoofdbewoner.

De zaak tegen een vermeende handlanger werd aangehouden. De 23–jarige man moet eerst worden onderzocht door een psycholoog. Er zou ook een derde betrokkene bij de overval zijn geweest.

Mes tegen de borst
In Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van justitie, politie en Omroep Brabant, was een reconstructie te zien. Hierin werd duidelijk hoe de bewoonster van het pand met een mes tegen haar borst naar binnen werd geduwd en dat daarna een gevecht ontstond met haar man.

Uiteindelijk gingen de daders er zonder buit vandoor. Geluk bij een ongeluk was ook dat een dochter van het stel even daarvoor was weggegaan en niets heeft meegekregen van de overval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.