Video

Tijn speelt met Nederlands elftal bij zijn oude club UDI '19: 'Fantastisch om even terug te zijn'

15 maart 2017 om 01:55 • Aangepast 21 november 2020 om 02:49
nl
Het Nederlands elftal onder 17 speelde dinsdagavond een EK-kwalificatiewedstrijd bij voetbalclub UDI '19 in Uden. Een succesvolle avond werd het, want Oranje won met 2-0 van België.
Profielfoto van Karlijn Houterman
Geschreven door
Karlijn Houterman

Het was vooral voor de 16-jarige Tijn Daverveld uit Wilbertoord een bijzondere wedstrijd. Hij heeft zelf gevoetbald bij voetbalclub UDI '19 uit Uden en keerde nu een dagje terug. "Dat is echt fantastisch om hier in het shirt van Oranje te spelen", zegt Tijn.

De verdediger heeft een jaar bij de club gevoetbald en ging daarna al snel naar PSV. "En toen werd ik gescout voor het Oranje onder de 17 jaar. Dat is mooi om mee te maken."

80 scouts en makelaars
Voor de wedstrijd tegen België waren tachtig aanmeldingen van scouts en voetbalmakelaars. "Maar dat zijn die jongens wel gewend", zegt trainer Kees van Wonderen. "De grote clubs kijken naar deze talenten die eraan zitten te komen."

Van Wonderen: "We hadden vanmiddag een filmpje aan de jongens laten zien van alle grote namen die ook begonnen zijn in elftals onder de 17 jaar. Dat weten die scouts natuurlijk ook. Dit is het begin van je carrière."

'Droom is Bayern München'
En ook voor Tijn is het Oranje onder de 17 jaar nog zeker niet het eindstation. "Mijn uiteindelijke doel is om bij Bayern München in het eerste elftal te spelen."

Het EK 2017 voor spelers onder 17 vindt plaats in Kroatië, van 3 tot en met 19 mei 2017.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.